Appartementencomplex binnen ‘De Kiem van Houten’

3 december 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Appartementencomplex binnen ‘De Kiem...

Op de bouwlocatie aan de Liesgras vond op 1 december het officiële startmoment van de bouw van een appartementencomplex plaats. Dit complex gaat 92 sociale huurappartementen bevatten die geheel energieneutraal zullen zijn. Het is onderdeel van het project ‘De Kiem van Houten’ dat in 2019 gestart is.

Sander Bos, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, en Matthijs Aalders, van Woningstichting Viveste, gaven het officiële startsein door symbolisch de eerste vloer te plaatsen.

Energieneutraal betekent  ‘Nul-Op-de-Meter’. Dus bij normaal gebruik en bij gemiddelde Nederlandse klimaatcondities wordt evenveel energie opgewekt als er wordt gebruikt. Daartoe worden onder andere 450 zonnepanelen op het dak en nog eens 350 zonnepanelen op het binnenterrein geplaatst

Wethouder Sander Bos: “Wij zijn blij dat onze wens om duurzaam en klimaatbestendig te bouwen vervuld wordt. Het is een waardevolle aanvulling aan deze mooie woonbuurt”. Locatiemanager Matthijs Aalders: “Vanuit Viveste vinden wij het belangrijk om energieneutrale appartementen toe te voegen aan ons aanbod. We zien ernaar uit om deze appartementen aan te kunnen bieden op WoningNet”.

Jansen Bouwontwikkeling B.V. uit Wijchen en Bouwbedrijf Van Grunsven verwachten dat de appartementen eind volgend jaar opgeleverd kunnen worden.

Appartementengebouw ‘De Kiem van Houten’


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love