Er is nog zo veel te ontdekken in de Krommerijnstreek!

29 november 2021

Normaalgesproken bellen de DJ’s van Enthousiasper met een artiest die de aankomende week in het Theater aan de Slinger op komt treden maar nu er door de nieuwe lockdown maatregelen veel optredens gecanceld worden is dit niet meer mogelijk. Daarom dat Jasper & Steffie zich afvragen of er uberhaubt nog wat te doen is in Houten.

Dus wie bel je dan? Josine van de VVV!
Josine nam de telefoon op terwijl ze bezig was met het lopen van de Krommerijnroute waarbij ze nu (vooral omdat het weer niet helemaal meezat) even droog ging lunchen bij het restaurant Uit in Wijk.
Genoeg tijd om te bellen dus!

Josine gaf aan dat het de bedoeling was om in Utrecht te beginnen aan het Krommerijnpad dat vervolgens 30 kilometer zou duren om uiteindelijk in Wijk bij Duurstede uit te komen. Een route die je natuurlijk niet direct in één keer hoeft te lopen maar ook gerust in kleinere delen kunt verdelen. Vandaag stond de route richting Langbroek, een plek waar veel kastelen staan, op het programma om deze keer het kasteel Kroelestijn te bezoeken. Helaas besloot Josine door de regen het plan om te gooien en is ze direct vanuit Houten naar Wijk bij Duurstede gereisd.

Nu wil het toeval dat Wijk bij Duurstede een hele leuke stad met een heel mooi historisch centrum is dat dicht in de buurt van Houten ligt. De stad was vroeger een van de belangrijkste handelsplaatsen van Europa en dit is nog duidelijk terug te zien in het straatbeeld.
In de oude binnenstad staat de St. Janskerk en deze is bijzonder omdat er geen toren op staat. Dit komt omdat er vanwege geldgebrek nooit verder is gegaan met het bouwen van de toren.
Helemaal bijzonder om te vermelden is dat de bedoeling eigenlijk was om de toren net zo hoog te bouwen als de Domtoren in Utrecht.

Josine heeft nog veel meer tips voor mensen die iets leuks willen gaan doen in de Krommerijnstreek en adviseert geïnteresseerde om hun informatie te halen van www.vvvkrommerijnstreek.nl  en anders even langs te komen in het pand van de VVV in Houten. Daarnaast hebben de Dj’s samen met Josine afgesproken om de aankomende weken iedere zaterdag even te bellen om verder te bespreken wat er te doen is in Houten tijdens de feestdagen. Dit zodat alle Omroep Houten luisteraars op de hoogte kunnen blijven van wat er in de omgeving te doen is.
Ook kan je het hele interview van afgelopen zaterdag terugluisteren via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love