Kom een Sinterklaaspannenkoek proeven bij Tante Truus

29 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. Kom een Sinterklaaspannenkoek proeven...

Iedere week besteden de Dj’s van Enthousiasper aandacht aan een speciale dag van die week. Maandag was het Sint Pannenkoek en daarom dat de DJ’s van Enthousiasper spraken met het pannenkoekenrestaurant in Houten: Tante Truus Pannenkoeken. Dit deden Jasper en Steffie want ze wilde weten of het restaurant nog wat speciaals doet tijdens deze originele dag.

Mariska Thijsebaard die Tante Truus zes jaar geleden gestart is had tot afgelopen week eigenlijk nog nooit van deze dag gehoord. Omdat dit voor veel van jullie het geval kan zijn volgt een korte uitleg: Sint Pannenkoek is door Jan Jansen en de Kinderen striptekenaar Jan Kruis bedacht als feestdag. Het heeft als datum 29 november en wordt gevierd door overdag een pannenkoek op je hoofd te leggen waarna je “Gelukkig Sint Pannenkoek” roept en in de avond een maaltijd van pannenkoeken te eten.

Pannenkoek eten kan je de aankomende tijd zeker bij Tante Truus Pannenkoeken! Tot 5 december staat er een pietenhuis in het restaurant waar een heerlijke Sinterklaaspannenkoek geserveerd wordt. Het gaat hierbij om een naturel pannenkoek met pepernoten die gerust met een beetje stroop of poedersuiker gegeten kan worden.
Met kerst serveren ze bij Tante Truus zoals ieder jaar een lekker kerstmenu waarvoor op moment van bellen nog geen vaste pannenkoek bedacht was maar waar voor zeker een passende pannenkoek gevonden gaat worden.

Niet alleen voor speciale feestpannenkoeken kan je terecht bij Tante Truus.
“We hebben eigenlijk alle soorten pannenkoeken op het menu staan” aldus Mariska.
Ham, kaas, alle hartige soorten, alle zoete soorten zijn er te koop als smaak op je pannenkoek die zelfs als glutenvrije, lactosevrij en eiervrij te vergrijgen zijn. “We maken eigenlijk alle soorten pannenkoeken die je kan bedenken” volgens Mariska en dat blijkt wel want er staat zelfs een pannenkoek met een frikandel op het menu.

Voor iedereen die niet naar het restaurant kan komen of nu door de nieuwe lockdown ook na 17:00 een pannenkoek wil eten is er de bezorgservice van Tante Truus. Net als pizza’s worden de ronde pannenkoeken thuisbezorgd in een vierkante doos. “Wij maken er echt een cadeautje van” aldus Mariska en een pannenkoek komen afhalen kan natuurlijk ook gewoon!

Ga voor het afhalen van jouw pannenkoek naar het restaurant van Tante Truus in Houten Castellum en ga voor meer informatie naar www.tantetruuspannenkoeken.nl maar ook via Facebook of Instagram is Tante Truus gewoon te vinden. Luister als je echt alles over pannenkoeken wil weten het fragment van afgelopen zaterdag ook nog even na:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love