De mooiste chocolade creaties in Houten zijn bij Mabon te vinden!

29 november 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Ondernemen
  6. /
  7. De mooiste chocolade creaties...

Iedere week bellen de Dj’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een lokale ondernemer om vanuit de Fietsen voor mijn eten organisatie extra aandacht te bieden aan ondernemers uit de buurt van Houten! Deze week spraken Jasper en Steffie met Marjan de Wit van Mabon Chocolade uit Houten.

Het mag logisch zijn dat een van de eerste vragen van de Dj’s is waar de bedrijfsnaam “Mabon” preciesg vandaan komt! De verklaring is vrij gemakkelijk. Het is gewoon een combinatie van Marjan en Bonbons: Mabon. Ondanks dat Marjan inmiddels veel meer soorten chocolade snoep maakt dan puur alleen bonbons is de bedrijfsnaam wel vanuit deze gedachte ontstaan. Daar komt bij dan “bon” in het frans goed betekend en dat sluit weer perfect aan bij de kwaliteit die Marjan levert.

Marjan is volgens de DJ’s zeer getalenteerd wanneer het aankomt op chocolade.
Van allerhanden creaties zijn er te koop bij het atelier in Houten waar je terecht kunt van chocoladepennen tot chocolade bouten en ook voor chocolade schapen of chocoladeletters voor Sinterklaas kan je bij Mabon terecht. Alle producten zijn met grote zorg gemaakt en van uitmuntende kwaliteit.

Deze chocolade creaties worden met een mal gemaakt door Marjan maar desondanks is het vooral veel hand werk. Jasper hoorde via Christie de Vrij van Fietsen voor mijn eten dat Marjan de laatste week druk in de weer is geweest met golfballen. Maar maak nou niet de fout die Dj Jasper maakte door te denken dat deze golfballen echte golfballen zijn want ondanks dat deze ballen er “als echt” uit zien zijn ze gemaakt van witte chocolade met in de binnenkant melkchocolade en stukjes krokante hazelnoot.

Ook verkoopt Marjan een “hot chocolate bom” die bekend staat als een feestje in je beker. Deze chocoladebol doe je in je beker waarna je hier warme melk over giet. Terwijl de chocolade door de warme melk smelt, gaat de chocoladebol open en komen er kleine marshmallows uit. Deze warme chocolade traktatie past natuurlijk perfect bij het koude weer van deze week.

Speciaal voor het Sinterklaasfeest heeft Marjan verschillende chocolade snoepjes gemaakt. “Omdat het in het Sinterklaasjournaal gaat over pennen en bouten heb ik deze van chocolade nagemaakt” aldus de Wit. Maar ook voor ambachtelijk gespoten chocoladeletters kan je gerust op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 aanbellen bij het atelier dat zich bevindt op de Kersengaarde 1 in Houten.

Het is niet alleen mogelijk om chocolade te kopen bij Marjan maar juist ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het maakproces staat de deur open. “Het is mogelijk om van achter het glas te zien wat ik aan het doen ben en als je dan gelijk wat chocola wil kopen dan is dat helemaal prima!” aldus Marjan over haar eigen atelier aan huis. Ze benadrukt dat het zeker geen probleem is om alleen maar te komen kijken omdat niemand verplicht is om te kopen.

Ga naar https://mabonchocola.nl/ voor meer informatie over de heerlijke chocolade die Marjan maakt of bezoek haar facebookpagina via www.facebook.com/mabonchocola en luister het hele interview dat afgelopen zaterdag door de DJ’s van Enthousiasper afgenomen is terug via deze link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love