TV opnames in Houten

14 mei 2019

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. TV opnames in Houten

Op 18 mei om 17.00 uur zendt SBS6 opnames van Houten uit in het programma De Grote Tuinverbouwing. Lodewijk Hoekstra kwam 30 april met een camerateam naar Houten om opnames te maken.

Gemeente Houten laat in dit programma zien hoe ze Houten samen met bedrijven en inwoners voorbereid op warmere zomers en de hevigere regenbuien.
Het camerateam bezoekt de tuin van de Slim Thuis Woning aan het Rond 109. Wanneer bewoners ouder worden en tuinonderhoud fysiek belastend wordt, kiezen mensen vaak voor een tuin met veel stenen. De modeltuin laat met inspirerende voorbeelden zien dat het ook anders kan. Mooi in alle seizoenen, goed voor het milieu en toch onderhoudsvriendelijk. Zo zijn er plantenbakken op hogere niveaus om bukken te beperken. Er zijn voorbeelden van planten die weinig onderhoud nodig hebben. Regenwater van het dak wordt gebruikt om de planten te bevloeien. Het terras is voorzien van waterpasserend fijn grind.
Lichte werkzaamheden in de tuin helpt senioren om op een plezierige manier fit te blijven en contact te houden met omgeving. Ook voor jongeren met weinig tijd kan de modeltuin goede ideeën opleveren. Gemeente Houten wil inwoners stimuleren om hun tuin groener, watervriendelijker en gericht op biodiversiteit in te richten. De modeltuin ligt achter de Slim Thuis Woning (met voorbeelden die laten zien hoe je slim en comfortabel kunt wonen) aan het Rond 109.


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love