Op naar een nieuw herdenkingsmonument

Geschreven door on 18 mei 2019

Op maandag 13 mei presenteerden drie kunstenaars in een zaal van restaurant De Roskam hun ontwerpen voor een nieuw en herkenbaar herdenkingsmonument op het plein in het Oude Dorp.

Het nieuwe ontwerp dient als ‘upgrade’ van het huidige: het gemetselde bankje dat aan de westkant van het dorpsplein staat opgesteld. Het bankje verdwijnt niet, maar moet in het nieuwe monument geïntegreerd te worden, zo luidde de opdracht van de stichting Herdenkingsmonument Houten, de initiatiefnemer. 

Het monument staat centraal bij de jaarlijkse herdenking van alle militairen en burgers die hun leven gaven in de Tweede Wereldoorlog, en alle militairen die na de oorlog zijn omgekomen tijdens vredesmissies. Bovendien moet het monument oproepen tot bezinning, om te zorgen dat we stil blijven staan bij vrede en vrijheid en vooral dat we daaraan moeten blijven werken.

De kunstenaars die een voorstel presenteerden waren Albert Kliest, Joca Verbeek en Karin Coen. Na de presentatie konden de aanwezigen met een formulier aangeven welk voorstel de voorkeur krijgt. Over enkele weken wordt de knoop doorgehakt met welk ontwerp en met welke kunstenaar men doorgaat.

Het nieuwe herdenkingsmonument vóór de 75-jarige herdenking op 4 mei 2020 worden onthuld.


Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *Current track

Title

Artist

Current show

HoutenFM Non-stop

19:00 24:00