Tips voor christenen en moslims in Houten

22 februari 2017

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Kerken
  6. /
  7. Tips voor christenen en...

Op 21 februari verzorgde Esther Struikmans in de Opstandingskerk aan het Kant een lezing over hoe christenen en moslims op een harmonieuze manier samen kunnen leven. Dit thema is ook in Houten actueel door de komst van tientallen statushouders de afgelopen en komende maanden, waar niet iedereen positief tegenover staat.

In Albanië leven christenen en moslims al eeuwen vredelievend met elkaar samen. Hoe anders is dat de laatste tijd in Nederland. Hier worden andere geloofsovertuigingen in toenemende mate gestigmatiseerd en aanhangers tegen elkaar opgezet. Esther Stuikmans deed onderzoek in Albanië. Hoe komt het dat hen lukt wat ons (nog) niet lukt? Wat is hun geheim? Ze deed waardevolle inzichten op over hoe verschillende religies harmonieus samen leven en deelde die met de aanwezigen.

Esther schreef er een boek over: “wat is jullie geheim?” De ondertitel is ‘Wat wij in Nederland kunnen leren van Albanezen en anderen over positief samenleven als christenen en moslims’. Het boek bevat een bemoedigende en hoopvolle boodschap voor mensen in deze tijd: samenleven in vrede en harmonie is mogelijk, óók wanneer er grote religieuze of culturele verschillen bestaan tussen bevolkingsgroepen in een samenleving, zoals in Nederland het geval is.

Haar motto is dat individuele mensen niet af hoeven te wachten tot politici of andere leiders het voortouw nemen. Nee: iedereen heeft de mogelijkheid om zelf een positief steentje bij te dragen aan een vreedzame samenleving. Esther: “leer elkaar wederzijds echt kennen en waarderen, praat met respect over elkaar, stop met polariseren en reageer kritisch als mensen halve waarheden vertellen of zo maar anderen napraten zonder te checken of het klopt.”

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love