Tijm Corporaal wil met Groen Links Houten meer vergroenen

5 maart 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Tijm Corporaal wil met...

‘We moeten er in de campagne voor zorgen dat we niet teveel in de zendstand staan…’ zegt Tijm Corporaal die in de Houtense raad fractieleider is van de 3-koppige fractie Groen Links. ‘We zijn er tenslotte voor de burger en moeten goed luisteren wat die ons wil vertellen.’ Voor Groen Links is de verkiezingscampagne inmiddels in volle gang. ‘Het is nu lekker druk en we proberen ons veel te laten zien in de wijken.

Omroep Houten onderzoekt regelmatig of Houtense politici hun eerder gedane beloftes nakomen. Dat is bij Tijm Corporaal nog niet zo makkelijk omdat zijn beloftes op www.omroephouten.nl – we gaan met zijn allen minder vlees eten in Houten en duurzamer leven – niet heel makkelijk te controleren zijn. Wel neemt zijn fractie regelmatig opvallende initiatieven en dragen zij originele oplossingen aan voor problemen die in de raad besproken worden.
Zo bedacht hij recent met zijn fractie een redelijk ver uitgewerkt plan om jonge werkelozen uit de buurt – toch zo’n 3000 – bij nabijgelegen fruittelers aan de slag te krijgen. Een fris en ieder geval origineel plan dat in de raad jammerlijk sneuvelde maar dat lag niet aan de geestdrift waarmee Corporaal het plan in de raad presenteerde, of de degelijkheid van zijn vooronderzoek. De raad – en in diens kielzog het college – wilde het plan niet verder onderzoeken…
Wel gelukt is het initiatief van zijn fractie om ‘buurtgericht’ te gaan ‘opschonen’ dat nu al regelmatig in zo’n 9 wijken gebeurt. Daarmee illustreert Groen Links dat vergroenen en duurzaamheid van Houten en omgeving nog steeds belangrijke thema’s zijn, maar dat zijn het – steeds vaker – ook voor andere partijen. Met het inititaitief hoopt Groen Links ook het ‘ ontmoeten’ van elkaar in de stad te stimuleren. ‘Uit onderzoek blijkt dat we in Houten redelijk gelukkig en tevreden zijn. Laten we dat ook met elkaar delen…’.
Hoewel Tijm Corporaal al wel een tijdje in de raad zit, is dat nog niet zo lang in de rol van lijsttrekker. Maar van onwennigheid is door zijn enthousiasme – in de debatten die in de afgelopen weken bij de ouderen en op de radio plaatsvonden – heel weinig te merken.
Als u meer wilt weten over Tijm Corporaal en zijn plannen voor Houten en omgeving kunt op www.omroephouten.nl het interview bekijken dat we hebben opgenomen. Luister ook iedere woensdagavond naar Daar Hou Ik U Aan op 107.3FM, de lokale publieke radiozender. Daarin volgt Omroep Houten de campagnevoerende politici op de voet en inventariseert de redactie alle beloften waar we ze – wekelijks – aan zullen blijven gaan houden.

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love