The Dome/Handbal Houten kampioen van de Eredivisie 2022/2023!

15 mei 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. The Dome/Handbal Houten kampioen...

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: de confrontatie tussen nummer twee Quintus en koploper The Dome/Handbal Houten. De motivatie was groot bij de Houtense mannen en die werd alleen maar groter toen enkele dagen voor de wedstrijd uit het kamp van Quintus nog wat extra olie op het vuur gegooid werd “Houten mag echt geen kampioen bij ons worden. Dat doen ze maar in de week erop tegen Aalsmeer 2. Lekker in hun eigen halletje. Ik wil hen niet hossend van het veld zien gaan. Ze mogen dan wel meer kwaliteit hebben, maar we gaan ze gek maken. Houten heeft weinig fans in Nederland. Alles moeten we uit de kast halen”. De eerste misrekening was de opmerking over de fans, want de Houtense fans waren wel degelijk massaal naar Kwintsheil afgereisd. Met trommels, toeters en spandoeken was de sfeer uitstekend. De tweede misrekening bleek achteraf de uitslag te zijn…

De vele supporters zien een gretig Houten aan de wedstrijd beginnen, maar ook Quintus laat zien er vol voor te willen gaan. Het eerste doelpunt van de wedstrijd komt op naam van de ijzersterke aanvoerder Ruben de Bok. De nummer twee mag er ook zijn: met een fraai balletje achter de rug weet opbouwer Milo Bos linkerhoek Rogier Teeuwissen te bereiken die vervolgens met een prachtige lob de 2-1 aantekent. En er zullen nog veel meer mooie aanvallen volgen want aanvallend laat Houten prachtig snel spel zien. Maar ook de dekking – met daarachter weer een ijzersterk keepende Bjorn Brachten – staat goed. Zo ontstaat er een gezonde, sportieve strijd en een gelijk opgaand scoreverloop wat leidt tot een kleine voorsprong bij rust voor de Houtenaren: 13-16.

Ook de tweede helft opent Houten het scoreverloop, ditmaal is het cirkelloper Sem Klinkenberg die zich vrijloopt, de bal ontvangt en goed afmaakt: 13-17. Als Milo Bos vervolgens het net vindt in de rechterkruising is het verschil alweer vijf doelpunten: 13-18. Tot vreugde van het Houtens publiek dwingt dat de coach van Quintus al tot een vroege time-out. Het verschil blijft echter een tijdje zo, tot Quintus na een kwartier spelen weer op drie punten komt: 20-23 en vervolgens 23-26. Dat blijkt achteraf de laatste stuiptrekking te zijn, want Houten loopt uit naar 23-29 met weer een time-out van Quintus tot gevolg. Bij 27-33 en nog drie minuten te spelen staat het Houtense publiek massaal op en onder het geroep van “Campione, campione!” worden de laatste drie minuten uitgespeeld tot er een eindstand van 27-36 op het scorebord staat.

Gewonnen en kampioen van de Eredivisie! Na het laatste fluitsignaal is er uiteraard een feestje op de vloer en worden spelers en staf gefeliciteerd, het publiek bedankt en de schaal uitgereikt. Na snel gedoucht te hebben, wordt al snel de terugreis aanvaard waar de spelersbus om 1.00 uur bij de eigen sporthal aankomt en er nog een mooi kampioensfeest in de versierde kantine van The Dome wordt gevierd. Naar het schijnt is dat nog steeds aan de gang…

Doelpuntenmakers: Kyan van Berlo (7), Ruben de Bok (6), Sem Klinkenberg (5), Milo Bos (5), Rogier Teeuwissen (4), Bram Versteegden (3), Nils Idema (2), Boy van Eijk (2) en Sjoerd Brakenhoff (2).

De kersverse kampioen speelt aanstaande zaterdag het laatste competitieduel thuis in The Dome tegen Aalsmeer 2. Daarna gaat de focus vol op de best-of-two om promotie naar de BeNe-League tegen Tachos die 3 (thuis) en 10 (uit) juni gepland staan. Met deze instelling, dit spel, deze beleving en dit publiek maakt Houten zeker kans!

De kampioensreportage luistert u hier:

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love