Buren organiseren groene activiteitenmiddag in de Velden en Sloten

14 mei 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Buren organiseren groene activiteitenmiddag...


Stekjes ruilen op de stekjesruilmarkt, zwerfvuil in de buurt verzamelen, informatie over groene daken krijgen van een buurtbewoner, tuintjes opknappen met hulp van vrijwilligers en een groene kinderactiviteit. Dit waren de hoofdingrediënten van de Groene Buurtdag voor en door bewoners van de wijken de Velden en de Sloten.

Een vervolg op burendag
De “Samen Groen Doen Middag”, op zaterdag 13 mei komt voort uit de burendagactiviteit vorig jaar. Toen organiseerden Stichting Present, Woonin en Gemeente Houten samen met buurtbewoners ook al groene activiteiten om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. En te werken aan het groen in de wijk.

Stekjesruilmarkt
Op de stekjesruilmarkt, die gecoördineerd werd door Herma Weersma, konden buurtbewoners stekjes ruilen. Wethouder Paul van Ruitenbeek bracht de eerste 2 stekjes mee en gaf daarmee het startschot voor de middag. Zijn stekjes werden binnen een kwartier meegenomen door één van de bezoekers. Paul: “Het werkt en daar ben ik blij mee!”

Meer groene daken en opgeknapte tuintjes
Vrijwilligers van stichting Present hielpen enkele bewoners die dit zelf niet meer kunnen om hun overwoekerde tuinen weer netjes te maken. Buurtbewoner Ruud Rietveld informeerde bewoners over een wijkgerichte aanpak om daken te vergroenen met sedum plantjes. Hij wist 14 bewoners te interesseren. Met hen gaat hij de komende weken verkennen wie er mee gaat doen aan een gezamenlijke aanpak.

Gezellige boel rond gastvrij Bouwhuys
Natuurlijk was er ook ruim gelegenheid voor ontmoeting. Met koffie, thee en verse, door bewoners zelf gebakken wafels. Wijkbewoner Amini verhoogde de sfeer met zijn zang en spel op de Indiaase harmonica. Wim en Anja van ’t Bouwhuys stelden hun locatie graag beschikbaar voor deze buurtactiviteit. ‘‘We merken dat nog maar weinig mensen elkaar kennen in de buurt, terwijl sommigen hier heel lang wonen. Mensen ervaren meer geluk als ze iets kunnen betekenen voor een ander. Hier willen we graag aan bijdragen.’’ Will Mossink, één van de drijvende krachten achter het initiatief, kijkt met voldoening terug: “Het was een gezellige middag, die toch weer flink wat bewoners dichter bij elkaar heeft gebracht.”

Hulp van maatschappelijke organisaties
Annekee Bosveld van “vanHouten&co” gaf informatie over “Lief- en leedstraten”. Een nieuw initiatief in Houten waarbij buurtbewoners elkaar met steun van gemeente en Woonin een klein cadeautje geven bij een bijzondere gebeurtenis. Wethouder van Ruitenbeek luisterde met plezier naar haar verhaal: “Dit soort activiteiten zorgt voor verbinding in de wijk”.

De buurtbewoners hebben de activiteiten zaterdagmiddag grotendeels zelf voorbereid en vorm gegeven. Waar nodig werden zij hierbij ondersteund door Woonin, Stichting Present, vanHouten&co en ‘t Bouwhuys.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love