Tegels omruilen voor plantjes, actie “tegels eruit, groen erin”

3 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Tegels omruilen voor plantjes,...

Afgelopen zaterdag 28 oktober stonden Verkuil & Moree, Houtense Bijzaken en de gemeente Houten met allerlei tuinplanten bij het schoolplein van Het Mozaïek aan de Glazeniersgilde. Dat deden ze om aandacht te vragen voor het belang van een groene tuin.

Mensen die tegels kwamen inleveren, konden plantjes mee terug nemen. Verder konden kinderen én volwassenen spelen met de wateroverlasttafel. De tafel laat zien wat er gebeurt als een hoosbui op een versteende omgeving valt. Maar interessanter is om te zien en ontdekken welke maatregelen helpen om de wateroverlast terug te dringen.

Ook konden de kinderen papieren zakjes en een plantensteker versieren. In de zakjes mochten ze wat bloembollen doen. Als de bloembollen in het voorjaar als eerste gaan bloeien, hebben de insecten ook alvast wat te eten.

Tenslotte werden er ook nog wat tegels op het schoolplein gewipt. In plaats daarvan zijn mooie en eetbare planten teruggezet.

In het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen, dat eindigde op 31 oktober, gaan gemeenten met elkaar de strijd aan. Inwoners helpen mee door tegels uit hun tuinen te vervangen door groen. Gemeente Houten doet dit jaar voor de tweede keer mee. Houten deed met deze actie “tegels eruit, groen erin” nog een poging om een paar plekken te stijgen van de huidige achttiende positie.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love