Houtense Docu “De ziel terug in de zorg”

1 november 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Houtense Docu “De ziel...

Een dubbeltje welzijn kan een euro zorg voorkomen. Dat is het motto van het kleinschalige woonzorgcentrum Het Vertrouwde Dorp. De Houtense instelling voor ouderen met geheugenproblemen opende ruim een jaar geleden. In de Documentaire “De ziel terug in de zorg” deel 2 vertellen medewerkers, bewoners en familie hoe het gaat met deze alternatieve vorm van ouderenzorg. De documentaire is op dinsdag 14 november te zien op RTV Utrecht.

Het Vertrouwde Dorp is het initiatief van Johanna en Theo Castrop. Zij ontwikkelden een bijzondere visie op ouderenzorg: een combinatie van wonen en zorg met veel aandacht voor individuele behoeften: zorg én welzijn op maat.
Het had heel wat voeten in aarde om deze droom te realiseren. Dat was te zien in de eerste Docu De ziel terug in de zorg die in 2022 werd uitgezonden. Documentairemaker Klaas Wijbenga volgde het proces van plannenmaken tot realisatie op de voet.

In de vervolgdocumentaire wordt onderzocht hoe deze vorm van ouderenzorg in de praktijk uitpakt. Voldoet het aan de verwachtingen van de initiatiefnemers en wat vinden bewoners en hun familieleden? Is de aanpak van Het Vertrouwde Dorp niet alleen aangenamer voor bewoners, maar ook effectiever? Zorgt investeren in welzijn daadwerkelijk voor minder zorgkosten? En is kleinschalige zorg efficiënter dan grootschalige?

Ook kijkt De ziel terug in de zorg vooruit: Is het mogelijk om deze vorm van zorg en welzijn breder uit te rollen en toegankelijk te maken voor de grote groep ouderen die eraan komt? Klaas Wijbenga blijft de ontwikkeling van Het Vertrouwde Dorp volgen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love