Fantasie inspireert en leidt tot een fantastische editie van de Cultuurnacht

31 oktober 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Fantasie inspireert en leidt...

Op 28 oktober 2023 vond de jaarlijkse Houtense Cultuurnacht plaats, waarbij Houten ondergedompeld werd in een avond vol kunst, cultuur en entertainment. Met een breed scala aan activiteiten en optredens, bood deze gezellige avond de inwoners van Houten de kans om te genieten van diverse artistieke vormen en lokale talenten.

Culturele hoogtepunten:

Voor de liefhebbers van muziek waren er verschillende optredens verspreid over het oude dorp en in het theater. Verschillende muzikanten brachten een ontspannen sfeer met hun melodieuze klanken, terwijl een jong talent het publiek betoverde met mooie persoonlijke teksten. De muzikale diversiteit tijdens de Cultuurnacht gaf weer een platform aan zowel gevestigde namen als opkomend talent.

Enkele uitspraken van bezoekers:
“Ik kreeg kippenvel bij Fama Koning in de kerk”, “wat een indrukwekkend optreden!” sprak een mevrouw. “We hebben heerlijk gelachen in de beddenzaak”, een unieke locatie om te luisteren naar stand-up comedians”, “terug in de tijd, een mooi verhaal mooie muziek, over een echt Houtens bedrijf”, “Anita van Soest heeft ons laten genieten”, “dansen op straat! wie wil dat nou niet, op de opzwepende muziek van Obesia Grande”.

Naast muziek en beeldende kunst was er ook ruimte voor theater en dans. In theater aan de Slinger werd door KNA een mooi concert gegeven. Op het Plein werden verschillende voorstellingen opgevoerd, variërend van klassieke muziekstukken tot moderne dansvoorstellingen. De acteurs en dansers wisten het publiek te raken met hun indrukwekkende uitvoeringen en lieten zien hoeveel talent er in Houten aanwezig is.

Samenwerking en gemeenschapszin:

Een opvallend aspect van de Houtense Cultuurnacht was de samenwerking tussen verschillende lokale organisaties, kunstenaars en bedrijven. Door gezamenlijk te werken, kon een breed scala aan activiteiten en optredens worden georganiseerd. Dit toonde niet alleen de rijkdom van de lokale cultuurscene, maar versterkte ook de gemeenschapszin binnen Houten.

De Houtense Cultuurnacht op 28 oktober 2023 was een ware viering van kunst, cultuur en gemeenschapszin. Met een verscheidenheid aan optredens en activiteiten wist de Cultuurnacht het publiek te betoveren en te inspireren. Het evenement bracht lokale talenten naar voren en toonde de kracht van samenwerking binnen Houten. Het was een avond waarbij de inwoners van Houten de gelegenheid kregen om samen te genieten en de culturele diversiteit te vieren. Op naar de volgende editie! We zien jullie graag weer in 2024.

Alle foto’s van deze editie kun je hier vinden: Cultuurnacht Houten 2023 Ook de ‘op verzoek’ foto’s.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love