Sportgala Houten – Videoreacties genomineerden sporter van het jaar

5 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Sportgala Houten – Videoreacties...

Sportpunt Houten organiseert dit jaar het 12e Sportgala Houten op 6 februari 2023 in theater Aan de Slinger! Een feestelijke avond waarop de winnaars in vier categorieën (sporter, sporttalent, sportvrijwilliger en sportploeg) worden bekendgemaakt. Wie hebben er in het jaar 2022 de bijzonderste prestatie geleverd? Sinds 12 januari kan iedereen daarover een stem uitbrengen. Alleen al in de eerste twee dagen was er ruim 700 keer gestemd. Wilt u ook een stem uitbrengen? Dit kan nog tot en met dinsdag 31 januari via www.houtensnieuws.nl/sportgala
In de categorie “Sporter van het jaar” strijden rugbyer Martijn van Dalen en worstelaar Réka van Os om de hoofdprijs. Beide afkomstig uit een sportieve familie. In aantocht naar het grote moment hebben de twee een videoreactie naar ons ingestuurd.

Réka van Os
Hoe zij er achter kwam dat ze genomineerd was? “Dat was best grappig, een vriendin appte mij dat haar moeder mij in de krant had gezien.” Ook in 2019 is zij genomineerd voor het Sportgala. “Ik vind het heel leuk dat Houten een eigen Sportgala heeft en denk ook dat het mensen kan motiveren.”
Ze krijgt veel leuke, maar vooral heel verbaasde reacties wanneer mensen horen dat zij aan worstelen doet. De sport zit in Réka’s bloed, haar hele familie doet er aan. Zo heeft ook haar zusje, Csilla van Os binnen deze sport veel prijzen behaald waaronder een aantal medailles op grand prix en werd zij Europees Kampioen U15. Ook zij is genomineerd binnen een categorie van het Sportgala. Zo’n worstelfamilie heeft zijn uitdagingen vertelt Réka, zo vindt ze het soms lastig dat haar vader ook haar trainer is. Toch brengt het ook veel leuke momenten met zich mee doordat zij altijd overal met haar familie kan zijn. Haar toekomst droom is om deel te nemen aan de Olympische spelen. Daarvoor zijn er momenten waarop zij offers moet brengen vertelt ze: “Het is leuk maar ook heel lastig. Bijvoorbeeld als ik weg moet van vrienden omdat ik een training heb, ook het afvallen is best een ding in onze sport en je kunt minder vaak naar feestjes enzo”.
Hoe Réka denkt over haar nominatie voor het sportgala? Daarover maakte zij onderstaande video voor ons.

Martijn van Dalen
Oorspronkelijk komt Martijn meer uit een hockeyfamilie. Zijn broer hockeyt al diens hele leven en ook zijn vader heeft aan hockey gedaan. Toch heeft Martijn deze sport vier jaar geleden laten vallen toen hij de overstap maakte naar rugby. Dit gebeurde naar aanleiding van een rugby clinic vertelt zijn broer Thomas. “Hij werd uitgenodigd om langs te komen in Amesfoort. Ondertussen was hij het plezier in hockey een beetje verloren dus besloot hij het eens te proberen. Dat bleek goed uit te pakken.” Zo goed zelfs dat hij in het buitenland is gaan sporten, vult vader Kees van Dalen aan. “Hij heeft zelf geregeld dat hij een contract heeft bij de West Harbour Pirates in Sydney, Australië. Dat is echt de andere kant van de wereld en voor ons als ouders ook even wennen als het gaat om je zoon van net achttien. Maar hij doet het echt fantastisch.” Hoelang hij daar nu zit? Die vraag beantwoordt broer Thomas: “Sinds februari 2021. Hij moest even wachten tot hij achttien werd, toen kon hij zijn visum aanvragen en toen dat geregeld was, was hij binnen een paar dagen weg.” Volgens zijn vader heeft hij daar volle dagen. Zo werkt hij naast het sporten onder andere bij klusbedrijven voor zijn inkomen.
Wat Martijn er zelf allemaal van vindt vertelt hij in onderstaande video.

In de overige categorieën waarin gestemd kan worden strijden meer partijen om de titel.

Voor de “Sportvrijwilliger van het jaar” zijn de genomineerden:
>Norbert Herremans van Handbal Houten
>Het Bestuur Loop door Houten
>Annie Timmermans – SSRH (Stichting Sportieve Recreatie Houten)

De genomineerden voor de “Sportploeg van het jaar” zijn drie herenteams:
>SV Houten JO13-1 – Voetbal
>HC Houten Heren 1 – Hockey
>Taurus Jongens C – Volleybal

Tot slot de categorie ‘Sporttalent van het jaar’, die wordt gekozen door de sponsor. Dit jaar wordt deze prijs weer mogelijk gemaakt vanuit het Onze Lieve Vrouwe Broederschap. Deze stichting heeft als doel om uit de renteopbrengsten van een startkapitaal van € 300.000, uitkeringen te doen aan jongeren uit de gemeente Houten tot 25 jaar. Deze Sporttalentprijs gaat gepaard met een mooi geldbedrag om de winnaar de mogelijkheid te geven hun talenten professioneel verder te ontwikkelen. De genomineerden zijn badmintonner Quinn Jens en worstelaar Csilla van Os.

Het Sportgala Houten zal worden gepresenteerd door Tessa Veldhuis (winnaar Sportvrouw Houten 2012). Na de opening door wereldkampioen BMX flatland, Sietse van Berkel, zullen er verscheidene acts te zien. De muziek is onder leiding van Bigband Houten en tickets zijn verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl.

 

Het sportgala zal live te volgen zijn op OmroepHouten.nl vanaf 19:30 op maandag 6 februari.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love