5. Sport
  6. /
  7. Schalkwijkse Robin de Kruif...

Gister avond werd in het Italiaanse Verona de vrouwenfinale van de volleybal champoins League gespeeld tussen Carraro Imoco Conegliano en VakifBank Istanbul en de Schalkwijkse Robin de Kruif stond bij de het Italiaanse team in het veld.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Italiaanse team wisten de dames de CEV Champions League volleybal titel in de wacht te slepen. De overwinning was geen “walk in the park” te noemen omdat de Italiaanse ploeg terug kwam van een set achterstand gedurende de finale in het AGSM Forum stadion in Verona.

Uiteindelijk moest een vijfde set beslissing brengen in een uitermate spannende wedstrijd. Het Turkse VakifBank begon deze set uitermate sterk door direct een 4-0 voorsprong te pakken. Deze voorsprong wisten de vrouwen uit Istanbul niet lang vol te houden en bij een 5-5 gelijke stand liet Robin zien hoe goed de Schalkwijkse is. Met twee belangrijke break points en een monster block van Robin draaide de Italiaanse vrouwen de wedstrijd om. Dit resulteerde in vier match points voor de Italiaanse vrouwen waarvan de eerste twee door de Turkse ploeg weg gewerkt konden worden maar bij de derde viel dan toch het doek voor VakifBank en werd de wedstrijd beslist met een 15-12 uitslag in de vijfde set.

De uitslag van de wedstrijd tussen Carraro Imoco Conegliano – VakifBank Istanbul kwam hiermee uit op 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-12) waardoor de vrouwen van Carraro Imoco Conegliano zich een jaar lang de aller beste van Europa mogen noemen.