Voetbalvereniging Schalkwijk bestaat 75 jaar!

2 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Voetbalvereniging Schalkwijk bestaat 75...

Dit jaar precies op 1 mei, bestaat de Voetbalvereniging Schalkwijk 75 jaar. Geboren net na de oorlog zonder een echt veld en faciliteiten. Voor jongens en ook voor veel mannen voor wie Zondag voetbaldag was, zoals de woensdag gehaktdag was. Naast het voetbal voor de jongens was er ESTA, de gymnastiekvereniging, voor de meiden.

Voetballen was echt een mannensport, ook langs de lijn. Langzaamaan zijn er meiden en dames aangesloten. Na de successen van de Oranje Leeuwinnen heeft iedereen ervaren dat het gaaf is om zo te kunnen voetballen als Lieke Martens of Shanise van de Sanden.

Door het opkomende vrouwenvoetbal is inmiddels ruim een kwart van de leden vrouw. De club telt 365 leden waarvan 96 dames. Ter vergelijking: Schalkwijk heeft ongeveer 2250 inwoners.
Alle festiviteiten zijn in de ijskast gezet wegens de Covid pandemie. Wel is er hard gewerkt aan het jubileum magazine. Het dikste “Langs de Lijn” magazine ooit is dit weekend door voorzitter Ton Vernooij overhandigd aan Burgemeester Gilbert Isabella. Het gehele redactieteam was aanwezig en die werden natuurlijk in de bloemetjes gezet! Waarmee er toch nog een beetje feest was! Na deze overhandiging krijgen alle leden, sponsoren en donateurs het magazine in de bus.

Verder overhandigde Burgemeester Isabella aan de voorzitter een beeldje met de naam Chapeau. Hij zei daarbij: “Dit beeldje wordt niet aan iedereen gegeven. Het bronzen beeldje doet zijn petje af voor de VV Schalkwijk!” Het feest is uiteindelijk afgesloten met de VVS75 jaar-pubquiz en bingo waarin het nummer 75 goed vertegenwoordigd was! Het nummer dat net als ‘agentaggentig’ natuurlijk niet kon ontbreken.

Wanneer u de jubileumuitgave ook wilt ontvangen, dan kunt u een appje sturen naar VVS 06-41914791. Deze jubileumuitgave is voor 75 dubbeltjes te bestellen.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love