Pesten vindt overal plaats.

18 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Pesten vindt overal plaats.

Vandaag (19 mei) is het de dag tegen het pesten van mensen met een (licht) verstandelijke beperking en daarom dat de DJ’s van de lunchshow Enthousiasper met Anja van Aandacht voor Pesten bellen om meer te weten te komen over deze dag.

Het pesten van mensen met een (licht) verstandelijke beperking vindt overal plaats. Op het werk, op school en dus ook in Houten. Deze groep is er geen die met bussen naar het Malieveld gaat om te strijden voor hun rechten. Daarom dat Stichting Aandacht voor Pesten zichzelf heeft opgedragen om een dag extra aandacht besteden aan deze groep omdat ze moeilijk voor zichzelf op kunnen komen en slecht kunnen verwoorden waar ze in het dagelijks leven tegen aan lopen.

Deze mensen worden heel makkelijk buitengesloten, uitgesloten en komen hierdoor vaak moeilijker mee in de maatschappij.  Anja geeft aan dat deze groep het vaak ook heel gewoon is gaan vinden om buitengesloten te worden. Ondanks dat ze er heel veel hinder van ondervinden is het voor deze groep gewoon geworden om voor schut gezet te worden voor een groep. Er worden met deze mensen heel makkelijk grappen uitgehaald waar vooral anderen heel veel lol aan hebben.

Nu met Covid is er helaas geen mogelijkheid om samen te komen om deze dag (jaarlijks op 19 mei) te vieren en dat is extra jammer omdat er een pestprotocol is ontwikkeld dat de stichting graag onder de aandacht wil brengen. Dit protocol bevat handvatten om pesten tegen te gaan die specifiek bedoeld zijn voor mensen met een verstandelijke beperking en Aandacht voor Pesten kan niet duidelijker benadrukken dat het verder ontwikkeld moet worden samen met de groep.

Ga voor meer informatie over het handboek naar www.aandachtvoorpesten.nl en maak kans op het handboek en luister hier naar het hele interview met Anja:


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love