Fladderen gaat door!

18 mei 2021

 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. Algemeen
 6. /
 7. Fladderen gaat door!

In heel veel gezinnen zal afgelopen week een gejuich zijn opgegaan, toen de Fladderkrant door de bus kwam met de mededeling, we gaan gewoon Fladderen. Weliswaar inspelend op de Corona situatie. Voor die paar mensen in Houten die nog niet weten wat Fladderen is, een korte uitleg.

Het Kindervakantiefestijn of Fladderen is een zelfstandig draaiende organisatie Stichting Fladderen Houten genaamd. Het kindervakantiefestijn heeft tot doel het organiseren van een festijn voor alle kinderen van 4 t/m 14 jaar in de gemeente Houten. Dit vindt altijd plaats op de dinsdag, woensdag en donderdag van de laatste week van de zomervakantie. Wie eenmaal gefladderd heeft, wil elk jaar weer!”

Vorig jaar kon het niet in de traditionele vorm plaatsvinden door Corona. Hoewel dat nog steeds heerst heeft men nu ook de ervaring om er mee om te gaan en er is op ingespeeld.

Data
Het festijn vindt plaats op (23,) 24, 25 en 26 augustus van dit jaar, dus in de laatste week van de vakantie.

Men heeft een aantal scenario’s ontwikkeld, al naar gelang de dan heersende situatie kan worden overgeschakeld. Men gaat uit van de meest voor de hand liggende scenario met de kennis van nu genaamd:

Basis uitgangspunten

 • 3 dagen fladderen
 • Maximum 100 personen per locatie
 • 9 locaties in Houten
 • Kampen 4 dagen in bubbel in Amersfoort
 • Boven 100 aanmeldingen, plaatsen op wachtlijst

Dit leidt ook tot andere inschrijfprocedures:

 • Vanaf 2 juni inschrijvingen groepsleiders
 • Vanaf 14 juni kinderen inschrijven 
 • Alleen digitaal

Al naar gelang de ontwikkelingen ten aanzien van Corona kan worden besloten om op te schalen, dus meer inschrijvingen toe te staan, of, als het slechter gaat, ook af te schalen.

Inschrijven
Hoe kun je digitaal inschrijven? Dat staat uitgebreid beschreven in de Fladderkrant. Heb je die niet gekregen, op alle openbare plaatsen zoals bibliotheek et cetera liggen ze klaar of ga naar de website www.fladderen.nl.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love