Parkeerplaats Bos Nieuw Wulven blijft voorlopig gesloten

28 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Parkeerplaats Bos Nieuw Wulven...

Sinds december 2020 is het nieuwe parkeerterrein aan de Rondweg, ter hoogte van inprikker De Weide / Het Veld, voor het Bos Nieuw Wulven gereed. Dit parkeerterrein maakt onderdeel uit van de plannen van Staatsbosbeheer, Provincie Utrecht en gemeente Houten om de regionale recreatiefunctie van het Bos Nieuw Wulven uit te breiden. Onderdeel van de uitbreiding zijn ook de bouw van een werkschuur en een restaurant.

De afspraak tussen gemeente en Staatsbosbeheer (de eigenaar van het terrein) is dat het parkeerterrein pas open gaat als ook het restaurant geopend is. Het dagelijks toezicht op het parkeerterrein zal door de exploitant van het nieuwe restaurant worden verzorgd en zolang het restaurant niet geopend is en toezicht en de sociale controle ontbreken, is het risico op (geluids)overlast te groot.

Het parkeerterrein is dan wel klaar; de slagboom is geplaatst en de bijbehorende kabels zijn getrokken, maar de voeding en de bedieningsapparatuur voor de slagboom komen in het restaurant te hangen en die zijn dus nog niet beschikbaar. Hierdoor kan het terrein ’s nachts niet worden afgesloten. Tijdens de bouw van de werkschuur en het restaurant wordt het parkeerterrein gebruikt voor bouwverkeer dat ook weer slecht samengaat met bezoekersverkeer.

Als alles volgens plan verloopt, start de bouw van het restaurant komend najaar. Het ligt in de planning dat dit duurzame gebouw in het voorjaar / de zomer van 2022 geopend wordt. De exploitant van het restaurant zal vanaf dan het dagelijks toezicht en onderhoud van het parkeerterrein verzorgen.

De planning is dat de bouw van de werkschuur start in september 2021. Stichting Natuurlijke Recreatie realiseert een werkschuur voor de opslag van materialen voor beheer en onderhoud van de natuur en voorzieningen in Nieuw Wulven. De werkschuur is eveneens de uitvalsbasis voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die leer-/werkervaring op gaan doen in het groen (en dagbesteding). Ook gaan van hieruit de educatieve activiteiten van IVN/NME en Milieuwerkgroep Houten starten om zo nog meer mensen te betrekken bij de natuur in Nieuw Wulven.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love