Fietsen voor een brug

28 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Fietsen voor een brug

Zaterdag 3 juli organiseert de Fietsersbond een fietstocht om aandacht te vragen voor een volwaardige doorfietsroute tussen Utrecht en Den Bosch. Onderweg brengen de fietsers de knelpunten voor de doorfietsroute in kaart. Een belangrijk knelpunt in de route is het ontbreken van een fietsbrug over de Lek. De tocht start om 13.00 uur, zowel in Utrecht als in Waardenburg. De deelnemers ontmoeten elkaar aan de Goilberdingerdijk (west van het spoor) in Culemborg voor de manifestatie om 15.00 uur. Daar speechen de wethouders mobiliteit van de gemeenten Culemborg, Houten en West Betuwe. Iedereen is welkom om mee te fietsen.

Onderzoek naar een goede doorstroming op de A2 heeft opgeleverd dat er nu een snelfietsroute wordt aangelegd tussen Den Bosch en Zaltbommel. De Fietsersbond van Culemborg, Houten, West Betuwe en Utrecht benadrukken het belang van veilige en comfortabele fiets verbindingen op dit traject. De regio Rivierenland, met plaatsen als Culemborg, Buren en Geldermalsen, en de regio Utrecht en Houten vormen met elkaar in feite één regio. Vanuit Rivierenland werken veel mensen in Utrecht en Houten. Veel Utrechters wonen in Rivierenland. Vanuit Houten gaan veel kinderen naar scholen in Culemborg. De bewoners van Rivierenland zijn sterk gericht op de stad Utrecht en voor Utrechters is Rivierenland een belangrijk recreatiegebied. Een aantrekkelijke fietsverbinding is een duurzaam en goedkoop alternatief voor verbreding van A2 en A27.

Knelpunten
Onderweg zullen de deelnemers knelpunten in kaart brengen. Een belangrijk knelpunt in de route is het ontbreken van een fietsbrug over de Lek bij Culemborg. De pont geeft te veel oponthoud in het woon-werk fietsverkeer. Tijdens de manifestatie vanaf 15.00 uur op het Veerhoofd in Culemborg voor de doorfietsroute zullen de wethouders  Kees van Dalen (Houten), Joost Reus (Culemborg) en Ed Goossens (West Betuwe) hun steun betuigen. Van Dalen en Reus zullen een onderzoek naar de wenselijkheid van de fietsbrug lanceren.

De fietsers vanuit Utrecht starten om 13.00 uur vanaf het Jaarbeursplein en fietsen naar Het Rond in Houten. Met de Houtense fietsers vertrekt men daar om 13.45 naar de pont. Aankomst aan de Goilberdingerdijk omstreeks 14.45 uur. Vanuit het zuiden, Waardenburg, starten de deelnemers ook om 13.00 uur vanaf de Waaldijk aan de noordzijde van de Nijhofbrug.

Iedereen kan deelnemen aan de fietstocht en/of de manifestatie. Kijk voor de route ook op https://houten.fietsersbond.nl/ Graag aanmelden; dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love