Kom fietsen voor je eten!

28 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Kom fietsen voor je...

Iedere zaterdag bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een Houtenaar om wat meer informatie achter een nieuwsbericht te krijgen. Deze week belden Jasper en Steffie met Christie de Vrij om meer te weten te komen over Fietsen voor mijn eten!

Want wat is dit fietsen voor mijn eten precies? Christie weet het in duidelijke bewoording uit te leggen: Het is een landelijk initiatief waarbij mensen geënthousiasmeerd worden om op de fiets lokale producten in te kopen. Dus om op de fiets boodschappen te doen waarmee ze niet alleen lokale producten kopen maar ook direct beweging krijgen.

De bewustwording is wel heel fijn omdat je in de supermarkt vaak niet precies weet waar je producten vandaan komen en de lokale ondernemers direct geholpen worden. Er was laatst iemand die niet wist dat de kersen die nog onrijp en groen waren dacht dat er echt groene kersen waren. Zo is het te merken dat er veel mensen nog meer kunnen leren over hun eten. Want de melk komt niet uit de supermarkt maar van de koe!

Ook is het een sociale aangelegenheid om er lekker even uit te zijn en te fietsen. Niets leuker dan samen met iemand zo’n tochtje te doen. Vaak willen mensen wel fietsen maar die hebben geen doel en dan is dit een heel fijn excuus om toch even te gaan fietsen.
Je krijgt zeer veel voldoening van zo’n fietstocht en dan smaakt het eten dat je gekocht heb nog lekkerder!

Ook organiseert Christie fietstochten waarbij je lokale horeca aan doet die gerechten maken met lokale producten. Een mooie tip van Christie om naar toe te fietsen is de theetuin “het Waalse erf” waarvan ze eerst zelf nog niet eens het bestaan wist. Een ander voorbeeld is dat er een visrokerij in de buurt zit van Houten. Deze zit in Cothen en heet Jasper Lens. Hier roken ze paling maar hebben ze zelfs een forelvijver waar je verse vis uit kunt vissen.

Geef je op voor een fietstocht via www.fietsenvoormijneten.nl en bij “alle events” staat het zomer fietsfestijn. Ook is er een hele actieve facebookgroep: Fietsen voor mijn eten Kromme Rijnstreek waar mooie verhalen over de fietstochten in te vinden zijn.

Luister verder hier het hele interview terug dat de DJ’s afgelopen zaterdag hadden met Christie:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love