De beste wiskunde bijles docent van Houten legt uit wat de TAU rekenmethode is.

28 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. De beste wiskunde bijles...

Iedere zaterdag bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een Houtenaar om wat meer informatie achter de speciale dag van de week te zoeken. Deze week belden Jasper en Steffie met Nelly Duyndam de beste Houtense wiskunde bijles docent om erachter te komen wat de TAU-rekenmethode is.

Nelly is jaren geleden begonnen als wiskundedocent en na een carrière in de financiële dienstverlening hielp ze de zoon van een buurvrouw met wiskunde.
Hierdoor is het balletje gaan rollen en heeft ze vervolgens een eigen bedrijf gestart als bijles docent.

Het leuke aan dit werk is dat iedere bijles anders is omdat je jezelf als docent richt op de behoefte van het kind. Zo wil het ene kind door de stof hoppen, een ander wil een samenvatting van het hoofdstuk en dan de ander wil weer een samenvatting van de stof. Ieder kind heeft zo zijn eigen behoeftes en hiermee krijgt ieder kind bijles op maat. Een les die ze klassikaal nooit zouden kunnen krijgen omdat de docent zich hierbij vooral richt op de gemiddelde leerling en iedere leerling op zijn eigen niveau rekent.

Tau is een niet hele bekende rekenmethode. Dit is 2x pi. Dat is de verhouding tussen de diameter van de cirkel en de omtrek van de cirkel. Het bekende 3.14(etc) getal wat hieruit komt. Tau is dus 2x pi en dan kom je afgerond op 6.28 waarmee deze dag ook op 28 juni gevierd wordt. Er is ooit voor Tau gekozen omdat sommige mensen dit makkelijker rekenen vinden!

Het mooie aan wiskunde is wel dat de hele wereld hier om draait. Het is begonnen met 10 vingers, hierdoor zitten wij ook aan het tientallig stelsel vast. Als wij 12 vingers gehad hadden dan hadden we waarschijnlijk aan een twaalf stelsel vastgezeten. Maar zonder wiskunde kan de wereld niet draaien want alles wat je ziet is bedacht vanuit wiskunde.
Het ondersteund ook de natuurkunde omdat we zonder wiskunde niet naar Mars hadden kunnen reizen. Hier heb je wiskundige berekeningen voor nodig.

Voor iedereen die een bijles wiskunde nodig heeft kan naar www.bijleswiskundehouten.nl voor meer informatie over de bijles die Nelly geeft.

Luister hier het hele interview terug dat Jasper en Steffie met Nelly afgenomen hebben afgelopen zaterdag en hoor ook wat er specifiek veranderd is tijdens de corona periode en hoe Nelly om gaat met deze nieuwe tijd:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love