Oproep tot realisatie sociale huur in KPN gebouw

20 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Oproep tot realisatie sociale...

Natúúrlijk Houten deed in de gemeenteraadsvergadering van 19 maart een oproep aan wethouder Molenaar om toch ook sociale huur te proberen te realiseren in het KPN gebouw, naast de goedkope koopwoningen die er nu gepland staan. Natúúrlijk Houten deed de oproep in een motie vreemd aan de orde van de dag*).

De partij vindt dat als in zo’n groot project, er werd over 270 woningen gesproken, er geen sociale huur komt, je projectontwikkelaars het signaal geeft dat je daar in Houten wel onderuit kunt komen en geen sociale huur hoeft te realiseren. Natúúrlijk Houten gaf aan dat er ook in andere plannen aan sociale huur gewerkt wordt, maar wees juist op het belang van dit grote project als signaal. Juist nu er op dit moment door de wethouder met de betreffende ontwikkelaar gesproken wordt.

De wethouder was van mening dat ze genoeg doet om voldoende sociale huur in Houten te realiseren en dat wel duidelijk zal worden bij de behandeling van andere plannen, maar ze was ook van mening dat de motie haar kon helpen en omarmde hem**). De motie werd unaniem aangenomen door de gemeenteraad

De motie van Natúúrlijk Houten was enigszins opmerkelijk, omdat de partij bij de behandeling van de Doelgroepenverordening er voor heeft gekozen om de norm van sociale huur per project te laten vervallen als de norm voor heel Houten maar overeind bleef staan.

*)  Een motie vreemd aan de orde van de dag is het inbrengen van een wens aan het college die afwijkt van de vergaderagenda van dat moment.
**)Een motie omarmen betekent dat de wethouder met de motie mee gaat. Ze was het er mee eens.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love