SGP-Houten: ”Ongewenste bezuinigingen in Houten met grote maatschappelijke effecten”

20 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. SGP-Houten: ”Ongewenste bezuinigingen in...

De SGP brengt nog maar eens voor het voetlicht dat de gemeente Houten, net als alle andere gemeenten wordt geconfronteerd, met grote financiële tekorten vanaf 2025. Het Rijk dreigt met stevige bezuinigingen op alle gemeenten, maar Houten wordt extra zwaar getroffen, omdat Houten bij een geplande nieuwe verdeling van het gemeentefonds extra gekort zal worden.

SGP-Houten riep het college tijdens de raadsvergadering van 19 maart op om alles te doen om bezuinigingen te voorkomen en te lobbyen richting het Rijk. Bovendien wil SGP-Houten dat het college de burgers actief informeert over de verontwaardiging over de plannen. Wethouder Vermeulen zegde in de vergadering toe hier in het Groentje en andere pers aandacht aan te willen geven.

Pascal Ooms van SGP-Houten: “Op een Houtense begroting van nog geen 150 miljoen, moeten wij mogelijk 7,5 miljoen bezuinigingen. Op bepaalde posten kan niet bezuinigd worden, omdat de gemeente daar verplichtingen op heeft, die niet gestopt kunnen worden. Als wij dat al zouden willen. Eigenlijk kan alleen op de vrije ruimte (zo’n 15 miljoen) in de begroting bezuinigd worden. Daarbij hebben wij het over subsidies aan bijvoorbeeld het theater, de bibliotheek, het zwembad of bijvoorbeeld versoberen van voorzieningen die betaald worden uit de wet Maatschappelijke ondersteuning. In alle gevallen zullen de effecten op onze inwoners groot zijn.”

De verantwoordelijkheid voor mogelijke bezuinigen liggen volgens Ooms primair bij het Rijk. Omdat op dit moment bezuinigingen onvermijdelijk lijken te zijn, gaat de gemeente Houten binnenkort wel in gesprek met Houtenaren in de ‘Ronde van Houten’ over mogelijke bezuinigingen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Grand Café Houten

19:00 20:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love