College Houten zet plan ‘Houten Hub’ door

19 maart 2024

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. College Houten zet plan...

Het college heeft een brief gestuurd aan de Raad met als conclusie in de samenvatting: “wij gaan door met het plan”.

In een raadsinformatiebrief die dinsdag 19 maart naar de gemeenteraad werd gestuurd geeft het college van burgemeester en wethouders aan dat zij voor het plan Houten-Hub, de locatie Houten-Oost nog steeds de beste plek vinden om een asielzoekerscentrum en huisvesting voor statushouders, jongeren en spoedzoekers te realiseren. Ook de organisaties Voedselbank Houten, het Doorgeefluik en de Krachtfabriek zouden in dat plan een plek moeten krijgen. “Wij geloven hier echt in”, zo zei burgemeester Isabella tijdens een persgesprek.

Reflecteren
In de brief reflecteert het college uitgebreid op wat haar allemaal is voorgelegd en verweten. Waar mogelijk komt het college mensen die bezwaren hebben tegemoet. Zo kunnen er bijvoorbeeld extra lantarenpalen komen. Ook voor het verkeersprobleem zegt het college in de brief aandacht te hebben, maar dat is niet een, twee, drie opgelost zo wordt aangegeven. Zo worden er nog meer zaken benoemd. Inhoudelijk verandert er echter niets.

Het college moedigt mensen aan, voor- en tegenstanders, om vooral mee te blijven denken en mee te praten. Het college ziet graag dat iedereen zich zo volledig mogelijk laat informeren door het college. Op de website van de gemeente is, naast de uitgebreide brief, een versie in samenvatting beschikbaar en ook een overzicht van vragen en antwoorden.

Kansrijke asielzoekers
Het college geeft aan vooral kansrijke asielzoekers, statushouders op te willen vangen. Dat geeft volgens het college zekerheid dat die mensen wat van hun leven in Houten willen maken. De drie maatschappelijke organisaties kunnen volgens het college een rol spelen  om de mensen op weg te helpen.

Wethouder Daan Vermeulen gaf aan dat hij alle stappen uit het verleden en ook de afweging van andere locaties nog eens heeft doorlopen en niet tot een andere conclusie is gekomen. De voedselbank zal hij niet verhuizen voor er een passende oplossing is gevonden. Hij gaf aan het de vrijwilligers van de voedselbank niet te willen aandoen om twee keer te moeten verhuizen.

Nieuw raadsvoorstel
Het college wil nu de reacties uit de gemeenteraad afwachten en dan een raadsvoorstel gaan opstellen. Het college wil graag dat de gemeenteraad voor de zomer een besluit genomen heeft, wat dat dan ook zal zijn. Het college wil om te komen tot het raadsbesluit alle gebruikelijke stappen doorlopen.

Dossier Houten Hub
Over dit onderwerp heeft omroep Houten een dossier aangelegd waarin u alles chronologisch kunt terugvinden. Ook de integrale brief en de samenvatting van het participatieproces kunt u daar terugvinden. Klik op deze link om naar de dossier pagina te gaan.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love