Opening Streektransferium ‘Linielanding’

22 mei 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Opening Streektransferium ‘Linielanding’

Het streektransferium wordt door zijn herkenbare vorm ook wel aangeduid als de ‘Wokkel’.

Op donderdag 22 mei 2014 is het geopend, zie foto’s en videofilm.
Het Streektransferium bevindt zich op Nieuwegeins grondgebied, maar is vooral gericht op het Eiland van Schalkwijk, gemeente Houten. In het kader van de agenda ‘Vitaal Platteland’ is het gebouwd met diverse subsidies, waardoor de financiële bijdrage van de gemeente Houten beperkt kon blijven.

De opvallendste sterke punten zijn:
– Een café-restaurant direct aan de snelweg, ideaal voor afspraken en ontmoetingen;
– Een streeksupermarkt van 450 m2 waar vooral streekproducten worden verkocht;
– Een recreatiemogelijkheid richting het Eiland van Schalkwijk voor fietsers, wandelaars en (later) kanovaarders, alsmede een natuurkampeerterrein op het WKU, Werk aan de Korte Uitweg.

De bereikbaarheid is prima: per auto vanaf de A27, afrit nr. 28 (Nieuwegein), op de rotonde de wokkel af; per fiets vanaf de Achterweg (Nieuwegein); te voet vanaf het wandelpad langs de Schalkwijkse Wetering, en/of vanaf de Achterweg.

De recreatiemogelijkheden zijn eveneens geweldig: Eiland van Schalkwijk, Nieuwe Hollandse Waterlinie, NHW: Werk aan de Waalse weg te Tull en ’t Waal, Werk aan de Korte Uitweg, WKU, met een natuurkampeerterrein, tegenwoordig gelegen aan de Lange Uitweg te Tull en ’t Waal, Fort Honswijk (momenteel, mei 2014, nog te koop, wordt wellicht later opengesteld), Inundatiekanaal en Gedekte Gemeenschapsweg, en zwemmen in de Honswijkerplas aan de Lekdijk.

In het gebied zijn veel streekproducten te koop, vanaf ‘t Waalse Aardbeien, ’t Waalse Honing, tot en met het biologisch Blokhovens varkensvlees.

Enkele links:
www.eilandvanschalkwijk.nl
www.fortwku.nl
www.hollandsewaterlinie.nl

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love