Opening Honswijkerplas op 20 mei 2014

23 mei 2014

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Opening Honswijkerplas op 20...

Opening van de recreatieplas bij Tull en ‘t Waal, de ‘Honswijkerplas’.

Op dinsdag 20 mei is de Honswijkerplas geopend, zie foto’s en videofilm.
De plas biedt mogelijkheden tot strandrecreatie, zwemmen, kanoën en wandelen, en heeft volop parkeergelegenheid. Er kunnen 2200 personen terecht en er zijn 500 parkeerplaatsen.

Uitgewaaierd rondom de stad Utrecht beschikt het Recratieschap Midden Nederland nu over diverse recreatie terreinen, de gewenste recreatiecirkel is daarmee rond.

Op dit moment is fase 1 opgeleverd: het strand. De plas staat nu nog in open verbinding met de Lek, waardoor zeilboten, maar helaas ook speedboten en waterscooters de plas kunnen bereiken.
Vooral voor wat betreft de waterscooters, die als zeer hinderlijk voor de zwemmers worden beleefd, moeten er werende maatregelen worden bedacht, omdat handhaving alleen vrijwel niet uitvoerbaar is.

Fase 2 is nu in volle gang: de zandwinning in het zuidoostelijke deel, grofweg richting fort Honswijk.

Fase 3, gepland tegen het jaar 2017, wordt weer interessant voor de burger: de plas wordt dan ‘verondiept’, zoals men dat tegenwoordig noemt, met zand dat de Dekker groep uit projecten in het kader van Ruimte voor de Rivier, over heeft .
Er zijn alleen voorlopige schetsen beschikbaar, zie foto. Eén der oplossingen zou kunnen zijn de afsluiting van de zwem/kano plas middels een dam, waardoor de waterscooters geweerd worden, en er een rondwandeling om de plas mogelijk wordt. Ook wordt daardoor de woonschepenlocatie Tull en ’t Waal minder geïsoleerd en wordt de natuurontwikkeling gestimuleerd. Het westelijke deel wordt mogelijk voorzien van dammen, waardoor een ‘krekensysteem’ ontstaat, ideaal voor kanoërs.

Links: www.recreatiemiddennederland.nl

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love