Open dag Two Bee op de Nationale Imkerijdag

13 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Open dag Two Bee...

Open Imkerijdag bij “Two Bee” op de Odijkseweg 68 te Houten. Dat stond in ‘t Groentje en op Facebook, Nationale Imkerijdag op zondag 10 juli.

Via ‘t Groentje en Facebook werd aangekondigd dat er een open dag zou zijn op zondag 10 juli, bij “Two Bee” op de Odijkseweg 68 te Houten. Dit was ter gelegenheid van de landelijke Open Imkerijdag 2022.

Ze hadden het bij Henk en Henk goed georganiseerd. Er waren extra mensen opgetrommeld om het geheel in goede banen te leiden. Zo werden de binnenkomende mensen verwelkomd en begeleid door iemand van Two Bee. Na een inleidend praatje werd er een uitgebreide rondleiding gegeven. Zo interessant! Ja, iedereen weet heus wel van de bijtjes en de bloemetjes, letterlijk dan. En dat de bijen honing maken in de honingraten. Maar ja, hoe het leven van de bijen er nou eigenlijk uit ziet, dát wist ik nog niet! Welke taken ze hebben, hoe ze die uitvoeren en hoe ze communiceren was echt bizar intelligent.

Het was mooi om te zien met welk enthousiasme Rohan erover vertelde . Met zijn achtergrond als bioloog bleef het hem boeien hoe de bijen een nieuwe kolonie konden stichten op een andere plek. Hoe ze de andere bijen konden “vertellen” waar exact die nieuwe plek is. En hoe ze de andere bijen vertellen waar voedsel te vinden is.

Ook voor de kinderen was het heel informatief en met leuke verhalen. Er was een speciale bijenkast met maar één raat erin en een glazen buitenkant. Zodat je goed kan zien wat ze allemaal doen en hoe druk ze zijn. En dat de Koningin de grootste bij is en , om haar snel te vinden, een klein wit stipje van Tipp-Ex op haar rug heeft. Er waren ook demonstraties honing slingeren en waskaarsjes maken. En er waren diverse produkten te koop.

Wilt u meer weten kijk dan op Imkerij Two Bee


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love