Tour de Schalkwijk van start

9 juli 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Tour de Schalkwijk van...Op 10 juli 2022 werden alle rennertjes en hun fietsen gezegend door diaken Schoot in de katholieke kerk aan de Jonkheer Ramweg n Schalkwijk. Met deze traditie, 20 jaar geleden gestart door pastoor ter Steeg, ging de feestweek van de Tour officieel van start.

Daarna begon het sportieve deel van de 52e editie van de Tour de Schalkwijk met de eerste tijdrit. In dit wielerspektakel voor kinderen uit het dorp Schalkwijk in de  leeftijd van 8 t/m 12 jaar, strijden circa 100 rennertjes om de winst in 2 tijdritten, 5 etappes en een ploegentijdrit.

Naast de dagelijkse strijd op de fiets worden activiteiten georganiseerd als polderen (door de sloten van Schalkwijk banjeren) en een vossenjacht. De ongeveer 100 medewerkers van de Tour die dit organiseren en begeleiden zijn allemaal tussen de 16 en 25 jaar oud en hebben vroeger zelf ook meegedaan. De Tour de Schalkwijk is de belangrijkste traditie in het dorp en hier wordt het hele jaar door jong en oud naar uitgekeken.

Voor de volwassenen is er gedurende de week ook een programma gemaakt, dat zaterdagavond al begint met de ‘Happy New Tour Party’ in de Feestschuur op de Achterdijk.

Kijk voor alle informatie op Tour de Schalkwijk


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love