Ontmoetingsplein met poffertjes en informatie over buurtinitiatieven in Wijk de Campen op burendag

20 september 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Ontmoetingsplein met poffertjes en...

Op het veldje tussen de Meercamp en het Wulfsepad zijn buurtbewoners op Burendag uitgenodigd om te komen kijken wat er in de wijk de Campen allemaal aan initiatieven opgestart is. Er is plek voor ontmoeting met koffie, thee, cake en poffertjes en je kunt inspiratie opdoen voor je eigen straat. Een greep uit de initiatieven: voedselkastjes, lief- en leedstraat, plantenasiel, een helpende hand bieden in de wijk en zwerfvuil prikken.

Ook kun je als bewoner in contact komen met Stichting Present, de landelijke Stichting die een beweging op gang brengt van omzien naar elkaar. Zij faciliteert voor groepen vrijwilligers praktische en sociale klussen in hun eigen leefomgeving. Op burendag helpt een grote groep vrijwilligers van de Sion kerk (volwassenen en tieners), bewoners die dat zelf niet kunnen met het opknappen van hun tuin.

Woonin, Gemeente Houten, vanHouten&co en stichting Present organiseren deze middag op zaterdag 23 september van 14.00 tot 16.00 samen met de bewoners van de wijk om te laten zien wat je kunt doen in je eigen straat.

Op het informatiepleintje staat het mobiele energiebespaarcafé van Energierijk Houten om uitleg te geven over energiezuinige middelen voor woningen. Belangstellenden mogen ook een bezoek brengen aan twee huizen in de wijk die voorzien zijn van een sedumdak.
De gemeente Houten geeft informatie over het NK Tegelwippen en het vergroenen van tuinen. Met het uitdelen van bloembollen worden wijkbewoners gestimuleerd om dit te doen. Groen doet goed zorgt voor een natuuractiviteit voor kinderen.
Vrijwilligers van de Sion Kerk bakken poffertjes en er is koffie en thee voor buurtbewoners en tijd voor een gesprek en aandacht voor elkaar.

Om er echt een feestje van te maken treden de DramaQueens op, die speciaal voor deze burendag een lied hebben geschreven. Zij treden op om 14.30 en 15.30. Luister hun nieuwste lied alvast op YouTube:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love