Ondertekening participatieverklaring ‘Welkom in Nederland!’

27 november 2016

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Politiek
  6. /
  7. Ondertekening participatieverklaring ‘Welkom in...

Op vrijdag 25 november ondertekenden 17 statushouders de participatieverklaring in de raadzaal van het gemeentehuis. Met deze ondertekening verklaren zij dat ze de Nederlandse kernwaarden respecteren en dat ze zich willen inzetten voor de Houtense samenleving.

Bij de ceremonie waren burgemeester Wouter de Jong en wethouder Kees van Dalen evenals eenaantal coaches aanwezig.
Kernwaarden
Nederland is een democratie en een rechtsstaat. Dat betekent dat iedereen dezelfde rechten heeft, en dat iedereen zich aan dezelfde regels moet houden. De kernwaarden in onze samenleving zijn: vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Deze waarden kunnen alleen stand houden als iedereen actief bijdraagt aan de samenleving. Participatie is in Nederland heel belangrijk. Bijvoorbeeld door te werken, naar school te gaan of vrijwilligerswerk te doen. Het spreken van de Nederlandse taal is hierbij essentieel.
Participatieverklaring
De statushouders die op 25 november de participatieverklaring ondertekenden, hebben een training gehad over de kernwaarden. Er zijn praktijkvoorbeelden besproken en iedereen is uitgenodigd om na te denken over wat de kernwaarden voor hen betekenen. De ondertekening van de participatieverklaring is nu nog vrijwillig. Vanaf 1 juli 2017 wordt de participatieverklaring een verplicht onderdeel van de Wet inburgering.

 Onderstaand kunt u de participatieverklaring nalezen:

[mh_media type=video]


Meningen van de lezer

Laat een reactie achter


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love