Nieuwbouw Montessorischool van start

25 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Nieuwbouw Montessorischool van start

De eerste maandag na de herfstvakantie kon voor de leerlingen en leerkrachten van de Montessorischool niet beter beginnen. Al lang is er naar uitgekeken, maar nu was het dan zover. Honderden kinderen en hun ouders waren getuige van het begraven van een tijdcapsule op het bouwterrein waar volgend schooljaar de deuren opengaan van een gloednieuw gebouw.

Directeur Joop de Jager illustreert stampvoetend hoe tijdens de vakantie al palen zijn geheid en dat het slaan ervan in de wijde omtrek te horen moet zijn geweest. Met assistentie van onderwijs Wethouder Kees van Dalen wordt een ballon opgepompt, die met een flinke knal en een regen van papieren feestslingers het startsein voor de bouw geven.

Een afvaardiging van het schoolorkest speelt het schoollied dat door de menigte luidkeels wordt meegezongen. Met een licht miezerregentje gaan de leerlingen na de ongewone start van een nieuwe schoolperiode naar hun eigen locaties waar ongetwijfeld nog wel even zal worden nagepraat. De bouw zal worden gevolgd door af en toe een bezoekje te brengen aan de bouwplaats.

De tijdcapsule bevat onder andere klassenfoto’s en Montessori lesmateriaal.

De school komt naast sporthal De Wetering, tegenover de Johannes Bogermanschool.

Montessori Basisschool gaat volgend jaar verhuizen


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love