Montessori Basisschool gaat volgend jaar verhuizen

5 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Montessori Basisschool gaat volgend...

Waar nu nog meters hekwerk een onontgonnen kavel omheinen zal het binnen enkele weken gonzen van de bedrijvigheid. Bouwvakkers zullen er dan in de weer zijn op bouwsteigers en liters beton vormen onder hun handen geleidelijk de contouren van de Montessori Basisschool Houten.

Naast sporthal De Wetering, tegenover de Johannes Bogermanschool zal de nieuwe Montessori Basisschool Houten worden gebouwd. Na tientallen jaren verspreid over meerdere locaties zal de school alle klassen nu onder een dak les kunnen gaan geven. Efficiënt en kostenbesparend dus de moeite en investering meer dan waard.

Het nieuwe gebouw zal een duurzaam karakter krijgen. Het pand is energieneutraal en met hoogwaardige natuurlijke materialen afgewerkt. De bouw zal naar verwachting een jaar in beslag nemen. Het plan voor een nieuw onderkomen voor de school is niet van gisteren of vandaag. Ruim vier jaar terug werden er al plannen gesmeed, maar pas enkele maanden terug heeft de gemeente haar akkoord gegeven. Het oog is gevallen op een bedrijvige locatie, aan de Tuibrug. Bij het ontwerp hebben de leerlingen hun wensen kenbaar kunnen maken en voor zover mogelijk is hieraan tegemoetgekomen.

Om de school onderdeel van de bestaande omgeving te laten uitmaken zal er zoveel mogelijk groene buitenruimte worden gecreëerd.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love