Natuurexcursie op de fiets

20 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Natuurexcursie op de fiets

Op uitnodiging van Maria van de Looverbosch (stichting NatuurvanVroeger NU) ging wethouder Sander Bos (met o.a. Groen in zijn takenpakket) mee op een fietsexcursie door Houten. En door de andere drie dorpen, maar dat bleek te ambitieus om te doen in de geplande tijd.

De andere fietsers waren Karel Eigenraam (docent op het Wellant), Jacco Hoogewoud en Susan van Erp (Groenlinks) en onze fotograaf natuurlijk.

Maria houdt zich, via de stichting, veel bezig met het groenbeleid, het goed beheren van het oude landschap en ook met de biodiversiteit. Er was veel te bekijken en vooral veel te vertellen over de goede en minder geslaagde activiteiten van de gemeente. Het was een geslaagde excursie waarin zienswijze, meningen en bedoelingen op een, soms, scherpe maar vriendelijke manier werden gedeeld. Van enkele onderwerpen werden door Sander aantekeningen gemaakt voor eventueel huiswerk

Een fietstocht die de ogen opent voor al het moois in onze omgeving en die de ogen opent voor onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Foto’s: René van den Brandt

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love