Nationaal Militair Museum decor voor Nationale Taptoe

13 augustus 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Nationaal Militair Museum decor...

Deze zomer strijkt op het buitenterrein van het Nationaal Militair Museum (NMM) de Nationale Taptoe neer. Dit grote militaire muziekevenement vindt doorgaans plaats in AHOY Rotterdam, maar vanwege COVID-19 moest worden uitgeweken naar een locatie in de buitenlucht; het terrein van het NMM.

De Nationale Taptoe is een jaarlijks terugkerend muziekevenement waarbij alle Nederlandse militaire orkesten zich presenteren tijdens een spectaculaire show. De afgelopen jaren vond het evenement steeds in een uitverkocht AHOY plaats. Vanwege de coronamaatregelen is de editie van 2020 echter komen te vervallen en leek ook 2021 in gevaar te komen, tenzij kon worden uitgeweken naar een locatie in de buitenlucht. De locatie en faciliteiten van het NMM boden uitkomst en vormen van 19 t/m 29 augustus het decor voor de voorstellingen van de Nationale Taptoe.

Spectaculaire show
Tijdens dit grootse evenement zijn alle Nederlandse militaire orkesten van de partij. Dat zijn de Marinierskapel der Koninklijke Marine, de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, het Orkest Koninklijke Luchtmacht, het Orkest Koninklijke Marechaussee, de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’, de Fanfare ‘Bereden Wapens’ en het Fanfare Korps Nationale Reserve. De line-up van de militaire orkesten wordt aangevuld met de Dutch Pipes & Drums en Highland-dancers. De entertainmentgroep Lights-in-Motion tekent voor een spraakmakende en spectaculaire show met vuur en licht. Deelname van buitenlandse orkesten is dit jaar niet mogelijk.

Kaartverkoop
De Nationale Taptoe 2021 wordt gehouden van 19 t/m 29 augustus op het buitenterrein van het NMM. Alle voorstellingen zijn overdag van 14.30 tot 16.00 uur. Alle plaatsen zijn overdekt. De capaciteit is maximaal 900 bezoekers per voorstelling. www.nationaletaptoe.nl


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 06:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love