Naast forten zijn er ook kastelen te bezoeken in onze omgeving!

18 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Naast forten zijn er...

Zoals iedere zaterdag bellen de DJ’s van Enthousiasper met een lokale onderneming of instelling om in het kader van Fietsen voor mijn eten te onderzoeken wat er te doen is onze mooie regio. Net als vorige week spraken Jasper en Steffie VVV Krommerijn vrijwilligster Josine Fransen en net als vorige week werden de DJ’s overspoeld met tips!

Naast de mooie forten in de omgeving van Houten waar Josine vorige week al over sprak zijn er ook net zulke mooie kastelen te vinden rondom Houten! Deze kastelen liggen in de buurt van de forten tussen Wijk bij duursteden en Bunnik. Het gaat hierbij een lint van 12 kastelen die hier te vinden zijn. Hiertoe behoren onder andere kasteel Sandenburg en kasteel Sterkenburg. Al deze kastelen liggen langs de Langbroekerwetering.

De kastelen zijn allemaal goed te bezoeken aan de hand van een gratis fietskaart die verkrijgbaar is bij het VVV-kantoor dat naast het treinstation in Houten gevestigd is. Op de website van de VVV is te vinden welke kastelen toegankelijk zijn voor publiek en er wordt geadviseerd om hier vooraf op te kijken welke kastelen toegankelijk zijn voor publiek.

Zelf is Josine erg enthousiast over Kasteel Sandenburg omdat dit echt een kasteel is waarbij je met een ouderwetse oprijlaan het kasteel binnen komt. Naast het kasteel zijn hier ook hele mooie tuinen te vinden. Het mag duidelijk zijn dat het kasteel onderdeel is van een belangrijk stuk geschiedenis van de Krommerijnstreek. Het moet tegen 1900 geweest zijn dat rijke kooplieden besloten om uit de stad Utrecht te vertrekken en zelf kastelen te gaan bouwen om in te wonen. Deze rijke kooplieden volgden hiermee het voorbeeld van de rijke kooplieden uit Amsterdam die hun kastelen bouwden langs de vecht.

Wanneer er Houtenaren zijn die door deze informatie extra enthousiast geworden zijn, laat Josine weten dat ze er goed aan doen om naast de website van de VVV ook de website van Fietsen voor mijn eten te bezoeken. De VVV heeft hele goede banden met Fietsen voor mijn eten waarbij de VVV de organisatie op verschillende vlakken ondersteuning biedt. Op de website voor Fietsen voor mijn eten is precies te vinden bij welke lokale ondernemers die zich op de route bevinden lekkere of gezonde producten voor onderweg gekocht kunnen worden. Hiermee ontdek je dus niet alleen de geschiedenis van de kastelen maar fiets je ook mooi je eten bij elkaar!

Luister hier nog veel meer tips die Josine heeft of wat je moet doen wanneer je als vrijwilliger aan de slag wilt bij de VVV Krommerijnstreek:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love