Muziekvereniging Caecilia zoekt blazers voor het recreantenorkest

30 augustus 2022

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Muziekvereniging Caecilia zoekt blazers...

Afgelopen zaterdagmiddag spraken Dj’s Jasper & Steffie met Marjolein Kool die de voorzitter van Muziekvereniging Caecilia Schalkwijk en initiatiefnemer van het recreantenorkest is over de mogelijkheid om je aan te melden voor dit speciale project.

Enkele maanden geleden startte muziekvereniging Caecilia uit Schalkwijk een uniek muziekexperiment voor iedereen die nog nooit ook maar één noot geblazen had. Wie het aandurfde kreeg 12 weken les in groepsverband, en dit zogenoemde recreantenorkest zou tot slot een openbaar optreden verzorgen in Schalkwijk. Maar liefst 25 liefhebbers afkomstig uit de hele regio, gingen aan de slag onder leiding van dirigent-muziekdocent André Vulperhorst. Muziekvereniging Caecilia stelde de instrumenten beschikbaar. Tijdens de eerste bijeenkomsten was het geluid niet om aan te horen, en werd er vooral veel gelachen. Maar na een week of drie begon het wonder zich te voltrekken: Er zat muziek in en er kwam muziek uit. De deelnemers ontdekten dat het inderdaad mogelijk is om in groepsverband in korte tijd een blaasinstrument te leren bespelen, zelfs als je niet meer zo piepjong bent.

Eigenlijk was het project na 12 weken afgelopen, maar 14 recreanten wilden niet stoppen. Zij hebben de smaak te pakken gekregen waardoor ze samen muziek willen blijven maken en Caecilia heeft besloten dat verzoek te honoreren. Het recreantenorkest blijft bestaan. Bovendien heeft Marjolein Kool een herkansingsroute bedacht voor iedereen die haar de afgelopen weken aanklampte met de vraag of er nog een mogelijkheid is om alsnog bij dit laagdrempelige orkest aan te sluiten. Er start een traject voor zij-instromers. Iedereen die de eerste ronde gemist heeft en nu alsnog in het recreantenorkest wil instromen mag deelnemen aan een nieuwe projectgroep die vier keer op woensdagavond daarvoor wordt klaargestoomd.

Muzikale voorkennis is niet nodig. Deelnemers krijgen voor 35 euro in De Wiese in Schalkwijk vier keer groepsles van André Vulperhorst en een blaasinstrument in bruikleen, dat je ook mee naar huis mag nemen. Voor nadere informatie en aanmelden mail naar Marjolein Kool via koolm@xs4all.nl. Snel reageren is gewenst, want op 31 augustus gaat dit inhaaltraject al van start. Na vier lessen kun je een keer proefdraaien in het recreantenorkest en beslissen of je daar wilt aansluiten. De kans is groot dat je eind september voor het eerst van je leven meespeelt in een echt orkest!

Luister via onderstaande link het gehele interview dat Marjolein afgelopen zaterdag gaf tijdens de Enthousiasper radiouitzending:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love