muziek- en dansvoorstelling met kwetsbare ouderen

23 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. muziek- en dansvoorstelling met...

Andere Ogen, Andere Blik: een bijzondere muziek- en dansvoorstelling met kwetsbare ouderen
Foto: Paul van der Klei

Na een goede voorbereiding zijn de repetities van het project Andere Ogen, Andere Blik in volle gang. Andere Ogen, Andere Blik is een laagdrempelige muziek- en dansvoorstelling. Over daadwerkelijk gezien worden door de ander en andersom ook echt kijken naar de persoon die voor je staat. Over contact maken, op fysiek en emotioneel vlak.

Wekelijse repetities momenten van ontmoeting
In ZorgSpectrum locatie Het Haltna Huis repeteren deelnemers elke donderdag met met de professionele musici en dansers van PRA Muziektheater. Een moment van ontmoeting en verbinding. Bewoners van zorglocatie Het Haltna Huis in Houten, alsmede de ouderen die daar deelnemen aan de dagbehandeling zijn de basis-doelgroep van dit project. Ook vitale ouderen, jongeren en kinderen worden bij het project betrokken om zo mensen uit verschillende leeftijdsgroepen met elkaar in contact te brengen en te werken aan het dichten van de kloof tussen verschillende generaties.

Deelnemers genieten volop
Projectleider van Aan de Slinger Else Koolmees ziet wat voor bijzonder project dit is. ,,Elke repetitie wordt ik weer ontroerd en geraakt door mooie momenten tussen dansers, musici en deelnemers. De verbinding en warmte die ontstaat tussen de deelnemers en de professionals van PRA Muziektheater is iets wat je moeilijk kan verwoorden, maar wat je voelt in elke vezel van je lijf. Ik zie mensen letterlijk opbloeien en genieten. Op maandag repeteren de vitale ouderen, jongeren en kinderen. Ook deze repetities zijn een feestje om bij te wonen. Ik kan niet wachten tot alle groepen samenkomen!”

Kaarten
Op 26 en 29 maart 2023 is de voorstelling te zien in Aan de Slinger. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van het theater.

Andere Ogen, Andere Blik is een gezamenlijk project van ZorgSpectrum, Aan de Slinger, welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’ en PRA Muziektheater. Met dit project wordt een impuls gegeven aan het actief deelnemen aan cultuur door beperkt kwetsbare en zorgbehoevende ouderen en het vergroten van hun welzijn. Het project wordt ondersteund

door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Corona Steunfonds & Cultuurfonds Houten en de gemeente Houten.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

15:00 24:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love