Carnaval in het Laetste Stuyverdorp

21 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Carnaval in het Laetste...
Afgelopen zondag was het weer de traditionele carnavalsoptocht door ‘t Goy, of Laetste Stuyverdorp, zoals ‘t Goy tijdens Carnaval heet.
Om half een schalde de vrolijke carnavalsmuziek uit de boxen en ging de stoet van start. Op de eerste praalwagen stonden Prins Carnaval Jerommeke en Prinses Daniëlle. Zij werden gevolgd door een aantal mooi opgetuigde praalwagens en een vrolijke, bonte stoet te voet. Er waren weer vele originele ideeën op een heel creatieve wijze uitgewerkt in de praalwagens en uitdossing van de lopers.
De stoet ging door heel ‘t Goy, deels vergezeld door de band De Zwiebels die de stemming daarmee flink verhoogde. Een flink aantal mensen stonden op diverse plekken langs de route te zwaaien, te dansen of gewoon lekker te genieten. Door de verschillende deelnemers in de optocht werd uitbundig teruggezwaaid. Het miezerige weer hielp niet echt mee, maar bleek zeker de sfeer niet te bederven. Die zat er goed in.
Een band op één van de wagens dacht daar anders over. Die klapte met een knal uit elkaar. Maar zelfs een klapband mocht de pret niet drukken.
De wagen hobbelde gewoon door en het grote, en vooral jonge, gezelschap ging te voet verder.
Kijk, dat is carnaval.
Wil je meer foto’s zien? Dat kan hier Carnaval ‘t Goy 2023

Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love