Veel enthousiasme voor hutten bouwen

27 februari 2023

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Jong
  6. /
  7. Veel enthousiasme voor hutten...

Met veel plezier, creativiteit en samenwerking werden afgelopen zaterdag hutten gebouwd bij het Manifestatieterrein. Dat begon ’s morgens al om 9 uur met twee groepen kinderen van Scouting Schonauwen. Al snel sloten zich daarbij andere kinderen en hun ouders aan.

De afdeling Groen van de gemeente Houten had drie grote bossen met snoeihout neergelegd bij het Manifestatieterrein. Hiervandaan konden deelnemers takken pakken. Dat was af en toe een heel gesjor en gesjouw. Vervolgens werden de takken op een geschikte plek gezet. En zo werd tak voor tak de hut opgebouwd. Dat kun je niet alleen en dus werd er samen gewerkt. Soms moest een tak wat kleiner gehakt worden of moesten er wat zijtakken verwijderd worden. Mensen van de Scouting, Groen doet goed en Houtense BIJzaken hielpen waar nodig met zagen, tips en hand en spandiensten. Tussendoor kon er gepauzeerd worden met warme chocolademelk, limonade en een appeltje. Er kwam veel creativiteit los. Zo waren er hutten met vlechtwerk, een tapijt van bladeren, een bank, met een huisnummer en zelfs met een stoellift!

Groen doet goed heeft tot doel dat kinderen (en hun opvoeders) de natuur bij hen in de buurt beleven met allerlei leuke en leerzame activiteiten. Dat doel is met deze hutten bouw activiteit zeker behaald. Zo’n 120 kinderen hebben hutten gebouwd. Ook hun ouders hebben daarbij goed geholpen. Voor de initiatiefnemers vanuit Groen doet goed is dit een zeer geslaagd evenement dat voor herhaling vatbaar is. Een mooie samenwerking tussen Scouting Schonauwen, Houtense BIJzaken, de gemeente Houten en Groen doet goed. De hutten blijven in de voorjaarsvakantie nog staan. Kinderen en ouders zijn welkom om nog verder te spelen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love