Minder verkeersdoden in de provincie Utrecht

16 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Minder verkeersdoden in de...

Het afgelopen jaar is het aantal verkeersdoden in de provincie Utrecht met bijna 27 procent gedaald. Dit blijkt uit de cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) in 2020 waren er 33 slachtoffers te betreuren terwijl dit er een jaar hiervoor in 2019 nog 45 waren.  

Ook het aantal fatale auto-ongelukken daalde afgelopen jaar met 9 ongelukken in de provincie Utrecht. Waar hier in 2019 nog 15 mensen overleden na een ongeluk waren dat er in 2020 nog maar 6. Andere slachtoffers waren motor-of scooterrijders, voetgangers of bestuurders van een vrachtwagen of bestelwagen.

Wanneer er gekeken wordt naar de vervoersmiddelen zijn sowieso grote verschillen zichtbaar. Het aantal verongelukte fietsers steeg landelijk naar 229, waarmee dit aantal op het hoogste niveau staat in 25 jaar tijd.  Van deze slachtoffers reed 1/3de op een e-bike.

In Noord-Brabant vielen de meeste slachtoffers, al daalde dit aantal hier ook het sterkst. Ook in Overijssel en Flevoland daalde het aantal verkeersongevallen met fatale afloop. In Zeeland, Groningen en Friesland nam het aantal verkeersdoden juist toe.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love