Gemeente Houten gaat steekproefsgewijs controleren op hondenbezit

15 april 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Welzijn
  6. /
  7. Gemeente Houten gaat steekproefsgewijs...

Hondenbezitters in de gemeente Houten betalen hondenbelasting. De opbrengsten van deze belasting worden gebruikt voor onder meer het onderhoud van hondenuitlaatplaatsen en het opruimen of bestrijden van hondenpoep.

De aankomende tijd gaan controleurs in Houten steekproefsgewijs controleren op hondenbezit. Dit doen ze namens BghU, de organisatie die de heffing en invordering van belastingen regelt voor de Gemeente Houten.
Hondenbezitters in de gemeente Houten zijn verplicht om hondenbelasting te betalen. Aangifte van een hond kan telefonisch worden gedaan via 088-0640200 of digitaal via www.bghu.nl

Op de adressen waar de controleur vaststelt dat er een hond is, maar waar volgens de administratie geen hondenbelasting wordt betaald, zal een verzoek neer worden gelegd om aangifte te doen. Mocht iemand niet thuis zijn zal er een aangifteformulier door de brievenbus gedaan worden. De controleurs kunnen worden herkent aan de bedrijfskleding van Legitiem BV, het bedrijf dat de controle uitvoert.  Verder is het belangrijk om te weten dat een controleur nooit contant betaald hoeft te worden.
Mocht je tijdens een controle twijfelen aan de controleur dan adviseert de gemeente om te vragen om een legitimatiebewijs.
Dit zal de controleur op verzoek tonen.

Meer over het hoe en waarom van de hondenbelasting lees op de website van BghU: https://bghu.nl/particulieren/hondenbelasting.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love