Maskerjongens Ahmed en Nigel doneren 200 kilo halal kip aan de Voedselbank Houten voor het Suikerfeest. 

13 mei 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Maskerjongens Ahmed en Nigel...

Afgelopen weken waren ze op diverse plaatsen in Houten in actie te zien: jongens met blauwe jasjes en bolderkarren die langs de deuren gingen om mondkapjes te verkopen voor de voedselbank. Na wat verwarring in het begin omdat de voedselbank van niets wist, ging hun actie heel goed.

De reacties van de mensen waren overwegend positief. Ze hebben veel meer verkocht dan ze hadden verwacht. Ze waren dan ook heel trots toen ze dinsdag (11 mei) maar liefst 200 kilo halal kip konden afleveren bij de voedselbank.

Oorspronkelijk wilde Ahmed en Nigel mondkapjes doneren, maar die had de voedselbank al voldoende. Ahmed: “Van de Voedselbank Houten hoorden we dat ze halal vlees nodig hadden. Toen hebben ze voor kip gekozen”. Ahmed: “Iedereen weet hoe je kip kan bereiden. Je kunt er van alles mee doen, het is het meest veelzijdige stukje vlees”. Het streven was om het voor het Suikerfeest nog te doneren “want anders hadden die mensen misschien wel niks en dat zou jammer zijn”, aldus Ahmed. En dat is dus precies gelukt, want woensdag 12 mei begon het Suikerfeest. 

Ahmed en Nigel werden vergezeld door mensen van UindeWijk-Kanaleneiland. De actie was hen opgevallen en ze wilden er ook aandacht aan besteden, de jongens komen zelf uit Kanaleneiland. Er zijn opnames gemaakt en een interview afgenomen. Toevallig was het vandaag ook de eerste dag van de nieuwe voorzitter van de Voedselbank Houten, Jan Mol, dus hij mocht gelijk de opbrengst in ontvangst nemen en de verslaggever te woord staan.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Houten Komt Thuis

17:00 19:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love