Ludieke aktie Kapsalon in theater Aan de Slinger geslaagd

20 januari 2022

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Cultuur
  6. /
  7. Ludieke aktie Kapsalon in...

Aan de Slinger in Houten was woensdagmiddag 19 januari voor een paar uur een kapsalon, met rondom de knipbeurten diverse optredens van artiesten.
Het theater deed mee aan de landelijke ludieke protestactie Kapsalon Theater. De actie kreeg in Houten veel respons. De gemeente heeft aangekondigd dat Aan de Slinger een waarschuwing gaat ontvangen omdat het in overtreding was, maar het theater heeft de korte actie wel kunnen afronden.

De drie shows waren uitverkocht met steeds 50 bezoekers, ruim 20 artiesten traden op, en een kapper, barbier en masseur hebben hun diensten aangeboden aan het publiek. Het publiek moest op naam kaartjes bestellen, werd bij de ingang gecontroleerd op QR en ID, iedereen droeg mondkapjes en de 1,5 meter afstand houden werd in acht genomen.

Iedereen werkte ‘om niet’ aan de actie mee.  “We hebben op de dag zelf nog een prachtige vrijwillige bijdrage van het publiek ontvangen. Dit verdelen we onder de deelnemers.”
De optredens werden gegeven door de Houtens jazzgitarist en -zangeres Marc van Vugt en Ineke Vandoorn, vertellers Rian Los en Eric Borrias, zangeres Emily van Orsouw met Lady Wednesday, trompettist Diederik Ruisch en gitarist Rene Nijenhuis, cabaretier Tom Lash, soulzangeres May Evans, zangeres Isabel Commandeur en dansschool Stardance Studio’s. De bezoekers kregen hun knip- of massagebeurt van Lotte Greeven van kapsalon Peachy, barbiers Bram Borrias en Christ Hovannesian, en masseur Bets Everts van Key4balance. De middag werd door fotograaf René van den Brandt vastgelegd.

Ruim 70 theaters hebben meegedaan aan deze aktie. Met de actie is aandacht gevraagd voor het feit dat culturele instellingen, net als de horeca, nog steeds gesloten zijn.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

Ochtendspits

06:00 09:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love