lichtkunst festival VONK van start

16 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. lichtkunst festival VONK van...

Nog voor lichtsensatie VONK officieel van start is gegaan mag het al een daverend succes genoemd worden. Meer dan vijfduizend bezoekers zullen de komende dagen de creaties van vele kunstenaars, op het lichtkunst festivalterrein van Fort bij ‘t Hemeltje bezoeken. Een wandeling langs negentien kunstwerken voert de bezoekers niet alleen buiten over het fort, maar ook in het tot Unesco Werelderfgoed benoemde bastion van het meest moderne fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Kunstenaar en initiatiefneemster Lotte Zuijdwijk laat in haar openingswoord weten: “Het idee is ontstaan vanuit de vele wandelingen tijdens de lockdown. Je leert de dingen die je in je omgeving ziet opnieuw waarderen, van daaruit zijn we het programma gaan maken.”  Een samenwerkingsverband met Theater Aan de Slinger heeft onder aanvoering van Bea Nederhoff, een keur aan artistieke invalshoeken op het gebied van licht en videokunst opgeleverd.  Zij laat in het voorwoord van het programmaboekje weten: “Met VONK brengen we kunstenaars op het gebied van licht- en videokunst uit onze regio samen. Het is prachtig om hen een podium te kunnen bieden na de moeilijke afgelopen anderhalf jaar” 

Naast de kunstenaars werd ook naar medewerking gezocht van nog schoolgaande en misschien aanstaande kunstenaars in het basis-, voortgezet- en hoger onderwijs. Leerlingen van basisschool de Bijenkorf, College de Heemlanden en hofleverancier Hogeschool voor de Kunsten Utrecht werden betrokken bij het project, dat zijn gelijke niet kent.

De openingshandeling werd verricht door Houtens cultuurwethouder Jan Overweg. Met een druk op de knop kwam een vuurwerkfontein tot leven en verscheen een projectie op de muur van gebouw E van het fort. De eerste projectie van het evenement is het resultaat van de inspanning die de basisschoolleerlingen van groep zeven hebben geleverd. Een overweldigende opening die de nieuwsgierigheid naar de kunstinstallaties prikkelt.

VONK is in de herfstvakantie te bezoeken. Er wordt gewerkt met tijdslots en gezien het aantal al verkochte tickets is de belangstelling voor de eerste  editie van VONK overweldigend.

 

 

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love