Fort Honswijk zoekt nieuwe Fortwachter!

17 oktober 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Fort Honswijk zoekt nieuwe...

Stichting Fort Honswijk nodigt ondernemers met creativiteit, lef en visie uit om gezamenlijk Fort Honswijk aan de Lekdijk te Schalkwijk (gemeente Houten) nieuw leven in te blazen.

Fort Honswijk is een unieke identiteitsdrager van Houten, Utrecht en Nederland. Fort Honswijk moest de vijand de doortocht over de Lekdijk verhinderen en de Lek afgrendelen in samenwerking met het aan de overzijde van de rivier gelegen Fort Everdingen. De toren van het fort uit 1844-1848 is de oudste en grootste van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is van een bijzondere architectonische schoonheid. Tegenwoordig is Fort Honswijk zowel een passantenlocatie als een echte destinatie in het recreatieve buitengebied op het Eiland van Schalkwijk. Op maar liefst 13 hectare grond bevinden zich 11 grotendeels gerestaureerde gebouwen, in grootte variërend van 30 m2 tot 750 m2.

Vertel het verhaal van Fort Honswijk?
De Stichting is op zoek naar een ondernemer (of consortium) met een warm hart voor de plek en het erfgoed, die actief het verhaal van Fort Honswijk uitdraagt en dit combineert met eigen activiteiten om zo een gastvrije en ondernemende community te creëren. Toonaangevend en onderscheidend. Het beste plan kent een balans tussen concept, omgeving en financiële haalbaarheid. De zoektocht naar de juiste partij vindt plaats via een openbare werving en selectie procedure met een selectie-, dialoog- en gunningsfase waarin ondernemersplannen worden getoetst aan vooraf bepaalde criteria. De Stichting is nadrukkelijk op zoek naar samenwerking en synergie om uw creativiteit te ondersteunen. 

 Grote én kleine initiatieven
De Stichting zoekt zowel primaire als secundaire partijen. Primaire partijen worden geacht verantwoordelijk voor het gehele concept te willen zijn op basis van ondererfpacht met een looptijd van 30 jaar. Secundaire partijen zijn kleinere partijen die een activiteit willen ontplooien, al dan niet in een (vaste) ruimte op het fort. Ze doen dat onder de vlag van een primaire partij.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd zich te melden. Stichting Fort Honswijk wordt in dit traject ondersteund door COUP. Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 kunnen partijen informatie inwinnen. Meer informatie over de tenderprocedure is online te vinden via https://www.forthonswijk.nl/kansen/.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love