Leer breien bij “The Work Shop” in Houten

13 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Programma's
  4. /
  5. Enthousiasper
  6. /
  7. Leer breien bij “The...

Iedere week bellen de DJ’s van het zaterdagmiddag radioprogramma Enthousiasper met een Houtense ondernemer om te bespreken of hij/zij nog iets speciaals doet met de specifieke feestdag van de zaterdag. Afgelopen weekend was het de beurt aan Marja Macville eigenaresse van The Work Shop in Houten om te kletsen over World Knit in Public Day en het breien in het algemeen.

The workshop is een initiatief dat 3.5 jaar geleden gestart is. Het is een winkel workshop en atelier in één en het draait er om dat alles wat hier te zien en te doen is met de hand kan worden gemaakt door verschillende ontwerpers. Er worden hier allemaal ambachtelijke workshops gegeven zoals glas in lood, borduren maar ook het brei café.

Het Brei Cafe.

Iedere zaterdag ochtend wordt het brei café georganiseerd waar mensen hun eigen brei project verder kunnen breien. Daarnaast is er voor mensen die nog niet kunnen breien de mogelijkheid om brei lessen te boeken. Marja richt zich hierbij vooral ook op de de jeugd omdat deze niet meer leren breien op school en hiermee een eeuwen oude ambacht verloren lijkt te gaan.

Wanneer je wil komen breien in het brei cafe dan kan je een strippenkaart kopen voor 10x en deze mag je dan verspreid over 12 weken opmaken. Dit betekend dat je gerust een week of twee iets anders kunt gaan doen. Iedereen die interesse heeft kan aanhaken wanneer hij of zij wil en alle informatie over deze cursus, plus alle andere cursussen zijn te vinden op de website van de workshop.

Het grote aanbod betekend dat je dus aan verschillende projecten kunt komen werken en Marja laat weten dat dit ook zeker gebeurd. “Er is iemand die fanatiek sokken aan het breien is maar er is ook een cursis die aan een zomers truitje van katoen werkt’ Aldus Marja. Ook is er een cursist bezig om het project van haar overleden moeder af te maken en dat is toch wel heel speciaal.

Het Wol-Project.

Naast het brei café start Marja aankomend najaar ook een wol-project. Dit houdt in dat je dan een jaartraject kunt volgen om alle stappen van het wol proces te leren. Je gaat zogezegd van schapenwol tot trui alle stappen doorgronden die nodig zijn.
Als cursist zal je precies leren wat er allemaal komt kijken om van schapenwol, wol te maken. Dit wil zeggen dat je leert hoe het is om je wol te wassen, te kaarten, te verven, te vilten en hoe je vervolgens je wol moet spinnen. Als je deze cursus gevolgd hebt kan je vervolgens van alles van je eigen wol maken.

Wil je nou meer informatie in willen winnen over het Brei Café, het wol-project of The Work Shop in Houten?
Dan kan je goed terecht via www.the-work-shop.nl.

Luister daarnaast het hele interview dat de DJ’s Jasper de Bruijn en Steffie van Lamoen afgelopen zaterdag afgenomen hebben met Marja terug via de volgende link:


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love