Effe er op uit -2-

13 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Effe er op uit...

En weer is het mooi weer op zondag en dus de mogelijkheid om ergens rond Houten, wat onze startplaats is, een paar uur in de omgeving van ons mooie dorp te vertoeven.

Vorige week hebben we u al attent gemaakt op het Rosarium, en ditmaal hebben we iets soortgelijks in gedachten. Pak de fiets of de e-bike en ga er op uit. We gaan u een beetje gidsen. Vertrekkend vanaf het Rond, door de groenzone richting Vechten. Dan kom je vanzelf op de Achterdijk. Zo’n 500 meter voor Vechten staan links en rechts in het veld de kramen voor de kersen. Pas op, nu zijn het nog Griekse kersen, de Hollandse komen in juli. Sla na Vechten af richting Bunnik en ga in Bunnik linksaf bij de kerk, richting Zeist. Daar aangekomen kom je aan de achterkant van het slot, waar op dit moment SBS6 heel actief is met hun voetbalprogramma.

Wij gaan door richting Austerlitz, maar eerst kom je bij “Oud London” een statig respectabel hotel met een heerlijk terras. Aangezien vlakbij het KNVB-centrum is, zit daar nu de hele mediawereld, en zijn ze daar in het wild te bewonderen. Wat niet zo bekend is, is dat daar in het bos “Woudschoten’ is gelegen. Di is van oudsher een soort studiecentrum van de christelijke jeugd, maar wordt sinds Koeman gebruikt om de vertegenwoordigende teams onder te brengen. Een resolute afrekening met het decadente Huis ter Duin in Noordwijk.

Wij vervolgen onze weg richting Austerlitz. Parkeer daar de auto en de kinderen kunnen gaan genieten. Koop bij de kassa de munten voor het Lunapark met onder andere een zweefmolen, botsauto’s, treintjes en andere attracties. Maar ook, geheel gratis, een grote en goed onderhouden speeltuin. Terwijl de ouders op het terras neerstrijken (zelfbediening) vermaken de kinderen zich prima. Mochten ze daarna nog niet moe genoeg zijn, loop dan een paar honderd meter het bos in naar de piramide. Ja, indertijd gemaakt door de soldaten van Napoleon als een soort uitkijkpost. Indertijd kon je dwars over de velden kijken naar slot Zeist en huize de Treek.

Op de terugweg naar Zeist ligt rechts “het Jagershuys”, een heerlijk pannenkoekenhuis om de middag mee af te sluiten. Fiets nu vanaf Bunnik door tot Amelisweerd en ga daar links binnendoor naar Houten. Op het laatst passeer je nog even de Zilfia’s Hoeve, een van de grootste maneges in Nederland.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love