Nationale Studentenroeiwedstrijd Varsity weer een groot succes

14 juni 2021

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Sport
  6. /
  7. Nationale Studentenroeiwedstrijd Varsity weer...

Afgelopen weekend was het weer zo ver de Nationale Studentenroeiwedstrijd Varsity. Deze roeiwedstrijd die in de gemeente Houten gevaren wordt is zoals altijd een groot succes.

Dames Skøll winnen  Amsterdamse tweestrijd

Na twee lange jaren, waarin de Nationale Studentenroeiwedstrijd Varsity niet kon worden gevaren, mogen de dames van Skøll zich nu de winnaressen van de Dames Vier noemen. Roeisters Elsbeth Beeres, Nika Vos, Ashley Rijst en Jonneke Boere kwamen als eerste over de streep. De Amsterdamse vereniging won met overmacht in een tijd van 6:41,90. De Dames van Nereus finishten als tweede, 11 seconden achter de buren.

De dames wisten met deze overwinning voor het eerst sinds 2017 de reeks van de Nereus Dames te doorbreken. Kort na de start werd duidelijk dat Skøll en Nereus de te kloppen ploegen waren. Skøll maakte op de 500 meter het eerste verschil. Ze liepen daarna langzaam uit op de Nerieden. Gedurende de wedstrijd liep de voorsprong verder op.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Nereus wint met overmacht de Oude Vier

Nereus wint de 137ste Varsity. De roeiers Rik Rienks, Michiel Mantel, Mick Makker, Michiel Oyen en stuurvrouw Carien Upmeijer wisten in een tijd van 09:46,34 de 44ste Varsity-overwinning voor Nereus binnen te slepen. De Amsterdamse vereniging won in 2018 voor het laatst de Varsity.

De start van de Nereïden was zo dominant. Triton en Laga wisten snel weg te komen en liepen uit op de Amsterdammers. Gaande de wedstrijd schoof de ploeg langzaam op naar de ploegen uit Utrecht en Delft. Triton zakte op de 1500 meter langzaam terug in het veld en het werd duidelijk dat de strijd net als bij de Dames Vier tussen twee ploegen zou gaan.

In de laatste kilometer kwam pas het echte verschil. De Amsterdammers liepen langzaam uit op de Delftenaren en elke Delftse push werd gepareerd. Rik Rienks, die tegen zijn broer Ralf roeide, verhoogde het tempo in de laatste 500 meter. De met souplesse roeiende Nereïden liepen enorm uit en wisten uiteindelijk gemakkelijk het Hoofdnummer te winnen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

HoutenFM Non-stop

00:00 10:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love