Laat de schaatsen maar in het vet..

23 oktober 2020

  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Algemeen
  6. /
  7. Laat de schaatsen maar...

Houten moet het komende winter doen zonder schaatsbaan op Het Rond. Na lang overwegen heeft het bestuur van Stichting Rond on Ice door aankomende wintereditie een streep gezet. Het bestuur vindt, dat vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt, einde van het jaar geen winterevent kan worden gerealiseerd.

Stichting Rond on Ice hield lang de hoop om een winterevent te kunnen realiseren. Met enthousiasme zijn we met de voorbereidingen van Rond on Ice begonnen, met de gedachte “we gaan Rond on Ice organiseren en hopelijk ook realiseren”. We starten altijd met het plannen van de ijsbaan rond de zomer en hebben lang de goede hoop gehouden dat er een scenario te bedenken was om de ijsbaan toch door te kunnen laten gaan. Na verschillende overleggen met Gemeente, bestuur, vrijwilligers en andere betrokken partijen, ziet het bestuur helaas geen mogelijkheid voor realisatie.

Een van de doelen van de Stichting was om het schoolschaatsen in ieder geval door te laten gaan, maar na de laatste persconferentie ziet de Stichting niet voldoende perspectief meer voor de ijsbaan. De vrijwilligers van de ijsbaan spelen ook een rol in dit besluit. We willen onze vrijwilligers niet als toezichthouder op laten treden. Daarnaast hebben we veel vrijwilligers die op leeftijd zijn en in de risicogroep vallen. Los van de veiligheid zouden de evenementen die de ijsbaan jaarlijks kleur geven vanwege de corona-restricties niet door kunnen gaan.

Stichting Rond on Ice is bij het nemen van deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan. Gezondheid en de veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers staan voorop en die zouden wij in de huidige situatie niet kunnen garanderen.

Het is een beslissing die het bestuur zwaar valt. De verbinding, gezelligheid en het samenzijn met alle betrokkenen, de vrijwilligers, het publiek en de partners gaan we dit jaar missen.

Volgend jaar hopen we het mooie winterevent wel weer te gaan realiseren


Huidig nummer

Titel

Artiest

Now on air

De Lunchbox

12:00 14:00

Nu op Houten FM:

Alesso & Armin van Buuren - Leave A Little Love